Via interest based advertising en audience targeting bent u in staat display advertising campagnes af te stemmen op interesseprofielen van uw doelgroep. Deze interesseprofielen worden samengesteld aan de hand van eerder bezochte websites.

Vervolgens wordt uw bannercampagne uitsluitend vertoond aan internetgebruikers die niet alleen binnen uw doelgroepsegment vallen, maar op dat moment ook actieve interesse tonen in uw producten of diensten.

Interest based advertising

Interest based advertising is de benaming voor interessegericht adverteren in het Google Display Netwerk. Bij voldoende bezoekersvolume kan een profiel worden gemaakt van uw doelgroep. Zo wordt geanalyseerd welke websites zij bezoeken en welke interesseprofielen daarmee samenhangen.

In plaats van uw bannercampagne op specifieke websites te richten, richt u zich nu dus op het bezoekersprofiel van diezelfde websites. Binnen het Google Display Netwerk wordt uw display advertising campagne vervolgens uitsluitend vertoond aan bezoekers met de geselecteerde interesseprofielen.

Audience targeting

Audience targeting werkt op soortgelijke wijze als interest based advertising; van bezoekers worden anonieme demografie- en interesseprofielen verzameld waaruit een aankoopintentie kan worden herleid.

Zo kunt u bijvoorbeeld 500.000 profielen kopen van internetgebruikers met een actuele, actieve interesse in reizen. Uw display advertising campagne wordt vervolgens verrijkt met deze profielen als dataset. Vervolgens worden uw bannercampagnes uitsluitend vertoond aan de 500.000 internetgebruikers wiens anonieme interesseprofiel u specifiek heeft getarget.

De kosten voor audience targeting zijn gebaseerd op een fee per 1000 profielen. Audience targeting is beschikbaar voor onder andere de Automotive, Travel, Finance en Home & Living branche.

Uw voordelen

De voordelen van interest based advertising en audience targeting via Traffic Builders zijn:

  • Bereik uw doelgroep nog gerichter;
  • Maximaliseer de response op uw bannercampagnes qua doorklikratio (CTR) en conversie;
  • Bespaar op de kosten per conversie van uw display advertising;
  • Zowel in te zetten binnen het Google Display Netwerk als andere advertentienetwerken;
  • Ervaar het gemak van één centraal aanspreekpunt voor strategie en uitvoering.
  • Neem direct contact op

    Wilt u meer weten over de mogelijkheden van audience targeting of interest based advertising? Neem dan direct contact op met één van onze consultants. Bel 036-5374241 om direct meer te weten te komen, of vraag vrijblijvend meer informatie aan.