Onderzoek: zoekmachine-optimalisatie (SEO) & Google Adwords (SEA) favoriet onder webwinkels

Deel dit bericht

Voor het derde jaar op rij heeft Traffic Builders in samenwerking met de Webwinkel Vakdagen grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de toegevoegde waarde van zoekmachinemarketing voor webwinkels in Nederland. In totaal 753 webwinkels namen deel aan het onderzoek en zijn gevraagd naar hun ervaringen met online marketing in het algemeen en in het bijzonder zoekmachinemarketing (SEO / SEA). In deze blogpost de belangrijkste conclusies. Ook kunt u het rapport downloaden.

De deelnemende webwinkels vertegenwoordigen diverse marktsegmenten. Bijna 30% komt uit de sectoren consumenten elektronica, online warenhuis, reizen, kleding en financieel. Ruim 70% is afkomstig uit niches. Van de respondenten heeft 53,3% een jaaromzet van minder dan 250.000,- en voor zon 17,2% is dat 250.000,- tot 1.000.000,-.

Zoekmachinemarketing best gewaardeerde marketingkanaal
Zoekmachinemarketing wordt voor het derde jaar op rij door webwinkels als het meest succesvolle marketingkanaal gezien, gemeten naar Return on Investment. Maar liefst 67,8% van de 753 respondenten is tevreden tot zeer tevreden over zoekmachine-optimalisatie (SEO). Bij adverteren in zoekmachines (SEA) is dit 48,2%. Ten opzichte van 2009 investeert een ruime meerderheid van de webwinkels in 2010 bovendien meer in zowel SEO als SEA. Maar er zijn veel meer opvallende conclusies te trekken uit dit onderzoek, zoals de opkomst van social media en het verlies van marktaandeel door zoekmachinemarketingbureaus aan online media bureaus onder opdrachtgevers in de thuiswinkelbranche.

Download het onderzoeksrapport Zoekmachinemarketing in de thuiswinkelbranche 2010
In het onderzoeksrapport Zoekmachinemarketing in de thuiswinkelbranche 2010 worden de belangrijkste bevindingen en conclusies gedeeld. Klik hier om het rapport te downloaden.

Reacties

  1. Tim van Kleef zegt

    Beste Tjeerd Willink,

    Mijn naam is Tim van Kleef en ik ben op dit moment bezig met het schrijven van een scriptie over online marketing. Wanneer ik op de link klik “rapport downloaden” kom ik op de homepagina van traffic-builders terecht. Zou u misschien een goede link van het rapport naar mij sturen, dit rapport zal mij erg helpen met het schrijven en onderbouwen van mijn scriptie.

    Ik hoor graag van u,

    Mvg. Tim van Kleef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>