1 op 5 Nederlanders succesvol door social media

Geschatte leestijd: 2 minuten

Netwerken met social media (Facebook, Twitter, LinkedIn, Hyves etc.) levert 1 op de 5 Nederlanders succes op. Zo komen ze aan een baan, nieuwe klanten, een geliefde of een huis. Dit blijkt uit een onderzoek van KPN, dat ook stelt: Hoe actiever in (online) sociaal netwerken, hoe succesvoller je vaak bent.

‘Succesfactoren online sociaal netwerk’

Een optimaal online sociaal netwerk voldoet volgens KPN aan vier kernkwaliteiten, die bijdragen aan dat succes: betrouwbaarheid, snelheid, capaciteit en bereik. 37 procent van de Nederlanders maakt dagelijks gebruik van social media. Vrouwen vaker dan mannen (42 procent vs. 33 procent). Veel Nederlanders zijn blij met social media, zo bleek eerder dit jaar al.

Zakelijk gebruik social media: meeste contacten

22 procent van de Nederlanders gebruikt social media zowel voor privé als zakelijke doeleinden. Gebruikers van het zakelijke online netwerk LinkedIn zijn met 28 procent de mensen met de meeste contacten, namelijk meer dan 125. Gemiddeld is het aantal contacten van Nederlanders binnen online sociale netwerken 139 (daarvan kent men 33 procent ook daadwerkelijk).

‘Facebook in 2011 belangrijkste social netwerk’

Facebook heeft het hoogste percentage gebruikers (26 procent) met voornamelijk buitenlandse contacten. Volgens 37 procent van de Nederlanders wordt Facebook – dat de afgelopen periode al een grote groei doormaakte – in 2011 het belangrijkste online sociale netwerk.

Kernkwaliteiten sociaal netwerk vs. type contact

Uit het onderzoek blijkt dat de vier kernkwaliteiten die een netwerk een topnetwerk maken snelheid, betrouwbaarheid, capaciteit en bereik, in direct verband staan met welk type sociale contacten je in je netwerk hebt.

Er zijn verschillende typen online gebruikers te benoemen:

  • initiator
  • spreker
  • criticus
  • volger
  • verzamelaar
  • toeschouwer
  • inactief

Nederlanders zijn ‘volgers’

De grootste groep Nederlanders (bijna 70% van de  gebruikers van online sociale netwerken) behoort tot de categorie ‘volger’. Zij onderhouden een profiel op een sociale netwerksite en plaatsen zelf berichten.

Actieve gebruikers: Twitter en Foursquare

Foursquare en Twitter hebben met 29 procent het grootste aandeel actieve gebruikers (rol van initiator) binnen social media. Dit type gebruiker plaatst niet alleen berichten, maar ook zelfgemaakte videos of eigen muziek, start discussies en houdt een eigen blog bij.

Hyves en Facebook passiever..

Social media met een relatief groot aandeel passieve gebruikers (toeschouwers) zijn Facebook (43%) en Hyves (45%). Deze gebruikers lezen met name blogs, bekijken videos van anderen en participeren in of lezen discussies. Zelf plaatsen ze echter nauwelijks berichten c.q. ‘content’.

Bron: nu.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.