14 miljoen domeinnamen erbij in Q1 2008

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Domeinnamen worden nog steeds volop geregistreerd. Het eerste kwartaal van dit jaar zijn 14 miljoen nieuwe domeinnamen geregistreerd. Ten opzichte van het vorige kwartaal is dat een stijging van 17 procent en ten opzichte van het eerste kwartaal van 2007 is dat een stijging van 15 procent.

Domeinnamen blijven in aantal groeien. Het totale aantal van zogeheten Top Level Domain Names staat nu op 162 miljoen. Dat is een stijging van 26 procent ten opzichte van vorig jaar. Er lijkt nog geen stagnering te komen in het aantal registraties van nieuwe domeinnamen.

Populairste extensies onder de domeinnamen die tot de TLD's behoren, zijn: .com, .de, .cn, .net, .uk, .org, .info, .nl, .eu (Europese Unie) en .biz. Nog steeds blijken .com en .net met 84,4 miljoen, ruim de helft van alle registraties, de meest populaire extensies voor domeinnamen.

De toename van domeinnamen leidt automatisch tot meer informatie op het internet. Het belang van zoekmachinemarketing wordt hierdoor steeds groter.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.