Marek 04 februari 2009 / Display Advertising
Leestijd: < 1 minuten

Op Google Video leiden naar schatting 400.000 zoekopdrachten naar malware. Bij het invoeren van deze zoekopdrachten in Google Video wordt in veel gevallen via zogenaamde blackhat SEO poisoning geleid naar een website waarop een applicatie gedownload moet worden. Deze applicatie bevat een wormvirus.


Het probleem met Google Video zoekopdrachten werd dit weekend aangekaart door Trend Micro. Door blackhat SEO poisoning worden met populaire keywords doorspekte websites bovenin de zoekresultaten getoond. Bij het onderzoek leidden de 400.000 zoekopdrachten in Google Video uiteindelijk tot een redirect naar dezelfde pagina. Dit probleem komt alleen voor bij bezoekers die via Google Video op de website komen.

Bezoekers die via Google Video op de website komen, wordt gevraagd om FlashPlayer.v3.181.exe te downloaden. Als dit programma wordt geactiveerd, blijkt zich een wormvirus te nestelen op de computer van de gedupeerde. Het is dus, net als bij de Google AdWords phishing berichten, een kwestie van goed oppassen op Google Video.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on 400.000 Google Video zoekopdrachten leiden naar gevaarlijke content

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/