Wolter Tjeenk Willink 18 januari 2008 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: 2 minuten

In de agency nieuwsbrief van Google deze week enkele ’tips van de bron’ over het verbeteren van de vindbaarheid van video’s op YouTube die we graag met onze lezers delen.

YouTube video optimalisatie: screenshot keyword zoekmachinemarketing

YouTube video search bepaalt de positionering van een video aan de hand van diverse factoren. Zo wordt er gekeken naar de bestandsnaam, titel en elke andere geassocieerde metadata. Tot op zekere hoogte geldt dat hoe meer relevante informatie over de video wordt gegeven, des te beter het is. Google zelf geeft de volgende 5 tips.

1. Voeg een omschrijvende titel toe aan de video
Een pakkende titel kan je YouTube video ook onderscheiden van de rest van de video’s. De titel kun je ingeven bij de eigenschappen van het bestand.

2. Duidelijke en specifieke video omschrijving
Je video moet tussen al die andere filmpjes opvallen. Een zo volledig mogelijke omschrijving van de inhoud van de video is dan ook van invloed op de vindbaarheid. Ook deze kun je ingeven bij de eigenschappen van het bestand.

3. Gebruik correcte labels (tags)
Labels zijn sleutelwoorden die je video beschrijven. Met labels kun je video’s die je uploadt etiketteren zodat anderen deze gemakkelijker kunnen vinden. Het toevoegen van labels kan zinvol zijn. Voeg er niet teveel toe: minder is meer. Sterk nog: teveel heeft juist een negatief effect.

4. Mening/stemmen van het YouTube publiek
De mening van YouTube gebruikers is ook van invloed op de ranking. Nu niet direct tientallen users aanmaken en op je eigen video content gaan stemmen; dat werkt averechts. Zelfs het massaal laten ‘pluggen’ van de video door je collega’s kan een negatief effect hebben, omdat de stemmen dan waarschijnlijk allemaal van een en hetzelfde IP-adres afkomstig zijn.

5. Insluiten en linken van YouTube video content
Wanneer goede websites verwijzen naar jouw video of deze insluiten (‘embedden’) op de site, dan hecht Google hier waarde aan. Hetzelfde principe dus als geldt voor de reguliere webpagina’s in de Google zoekresultaten.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on 5 tips voor de optimalisatie van video content op YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/