5 tips voor de optimalisatie van video content op YouTube

Geschatte leestijd: 2 minuten

In de agency nieuwsbrief van Google deze week enkele ‘tips van de bron’ over het verbeteren van de vindbaarheid van video’s op YouTube die we graag met onze lezers delen.

YouTube video optimalisatie: screenshot keyword zoekmachinemarketing

YouTube video search bepaalt de positionering van een video aan de hand van diverse factoren. Zo wordt er gekeken naar de bestandsnaam, titel en elke andere geassocieerde metadata. Tot op zekere hoogte geldt dat hoe meer relevante informatie over de video wordt gegeven, des te beter het is. Google zelf geeft de volgende 5 tips.

1. Voeg een omschrijvende titel toe aan de video
Een pakkende titel kan je YouTube video ook onderscheiden van de rest van de video’s. De titel kun je ingeven bij de eigenschappen van het bestand.

2. Duidelijke en specifieke video omschrijving
Je video moet tussen al die andere filmpjes opvallen. Een zo volledig mogelijke omschrijving van de inhoud van de video is dan ook van invloed op de vindbaarheid. Ook deze kun je ingeven bij de eigenschappen van het bestand.

3. Gebruik correcte labels (tags)
Labels zijn sleutelwoorden die je video beschrijven. Met labels kun je video’s die je uploadt etiketteren zodat anderen deze gemakkelijker kunnen vinden. Het toevoegen van labels kan zinvol zijn. Voeg er niet teveel toe: minder is meer. Sterk nog: teveel heeft juist een negatief effect.

4. Mening/stemmen van het YouTube publiek
De mening van YouTube gebruikers is ook van invloed op de ranking. Nu niet direct tientallen users aanmaken en op je eigen video content gaan stemmen; dat werkt averechts. Zelfs het massaal laten ‘pluggen’ van de video door je collega’s kan een negatief effect hebben, omdat de stemmen dan waarschijnlijk allemaal van een en hetzelfde IP-adres afkomstig zijn.

5. Insluiten en linken van YouTube video content
Wanneer goede websites verwijzen naar jouw video of deze insluiten (‘embedden’) op de site, dan hecht Google hier waarde aan. Hetzelfde principe dus als geldt voor de reguliere webpagina’s in de Google zoekresultaten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.