50% van online mediabestedingen naar zoekmachinemarketing

Geschatte leestijd: 1 minuten

De komende 5 jaar zullen de online mediabestedingen in Europa verdubbelen naar 16 miljard euro. Zoekmachinemarketing is daarbinnen verantwoordelijk voor de grootste stijging, namelijk van 3.7 miljard nu naar 8.1 miljard euro in 2012.

Een en ander blijkt uit een onderzoek door Forrester Research. Het onderzoek werd gehouden onder ruim 25.000 consumenten in Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Polen, Spanje, Zweden en Groot-Brittannië, aangevuld met interviews met 24 vooraanstaande Europese marketeers. De onlinemediabestedingen in Nederland stijgen aldus Forrester van 329 naar 592 miljoen euro in 2012. Duitsland, Ierland en Spanje, landen die nu nog een lagere breedbandpenetratie hebben, groeien relatief sneller.

Verschuiving van budget
Volgens Forrester zullen organisaties niet louter meer budget spenderen. het is eerder een herallocatie van bestaanden middelen. ‘De verschuiving binnen online marketing van experiment naar mainstream dwingt bedrijven en processen de komende paar jaar om te veranderen. Nu verschillende vormen van social media hun grip op de gebruikers versterken, kun je van marketeers verwachten dat zij hun reclame-euro’s inwisselen voor sociale mediavormen als rss, weblogs en vriendennetwerken’, aldus analist Rebecca Jennings van Forrester Research.

Andere stijgers naast zoekmachinemarketing
Volgens Forrester verhogen bedrijven hun online budgetten (e-mail, display en search) vooral voor een beter bereik van het groeiende internetpubliek dat het gros van zijn beslissingen online neemt. Naast de stijgende uitgaven aan zoekmachinemarketing nemen ook de bestedingen aan display advertising en e-mailmarketing toe van respectievelijk 2.5 naar 5.7 en van 1,3 naar 2,3 miljard euro.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.