7 do's and don'ts van het A/B-testen

Geschatte leestijd: 2 minuten

Je kent het vast wel; na het doorvoeren van wijzigingen na een succesvolle A/B-test zie je de eerder geconstateerde stijging helemaal niet terug in de resultaten. Of erger nog; je ziet zelfs een daling. Dat zou zomaar kunnen betekenen dat de resultaten van je test vals-positief waren. Wat betekent dat? En hoe kun je A/B-testen wél op een effectieve manier toepassen? Je leest het in dit blog.

De kunst van het A/B-testen

A/B-testen is de kunst van het optimaliseren van je website en haar resultaten. Door één of meerdere varianten af te zetten tegen een origineel, testen we wijzigingen waarvan we denken dat ze moeten gaan zorgen voor een verbetering. Maar hoe weten we zeker dat de verbeteringen die we zien in de resultaten ook echt zijn?

Wat als je te weinig bezoekers hebt meegenomen om die conclusie met zekerheid te kunnen trekken? Of wanneer je bezoekers de resultaten vertroebelen, omdat ze de hele tijd switchen tussen de iPad en laptop? Dit zijn allemaal zaken die er voor kunnen zorgen dat je met een vals-positief resultaat te maken krijgt of dat je je positieve resultaten helemaal niet kunt herkennen.

Goed A/B-testen is namelijk nog best lastig! Daarom helpen we je daar graag een handje bij. Met deze 7 do’s en don’ts maken we je bewust van de grootste fouten die je met een A/B-test kunt maken én helpen we je met een aantal dingen die je zeker niet mag vergeten tijdens het uitvoeren van een A/B-test.

A/B-testing Dos and Don'ts

Jouw A/B-testen laten uitvoeren?

Heb je geen tijd om uitgebreide A/B-testen uit te voeren, of laat je het liever over aan ons? Dat kan natuurlijk. Wij helpen je graag bij het opzetten van een test, het monitoren ervan en het trekken van conclusies waar je verder mee komt. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer interessante blogs over
Eva Louwen
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Eva

Overdag is Eva Senior Conversie-optimalisatie Consultant en draagt zij de zorg voor hogere conversiepercentages bij haar klanten en coaching van haar teamgenoten. In de avond transformeert zij naar Tweelingmama Extraordinair en draagt zij de zorg voor voldoende knuffels, kusjes en schone luiers.

Neem contact op met Eva
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.