7 onmisbare AI tools voor iedere marketeer

Aii… AI. Slimme robots die wellicht voor een heuse technologische revolutie gaan zorgen. De komst van AI heeft wat in ons losgemaakt. De afgelopen jaren is het volop in ontwikkeling geweest, en nog steeds. Met de komst van grote namen als ChatGPT is de vraag in het hoofd van menig marketeer rond gaan spoken of Artificial Intelligence het ons moeilijker gaat maken. Maar inmiddels weten we ook dat AI ons werk makkelijker en efficiënter maakt. Tijd om de kracht van AI in te zien dus. In dit blog zetten we 7 onmisbare AI tools voor marketeers in hun dagelijks werk op een rijtje.

Meer lezen over AI? We hebben al onze informatie hier voor je gebundeld.

AI tools, wat zijn dat?

First things first. Wat verstaan we nu onder tools? Want zeg nou zelf, het is een aardig breed begrip. In dit blog hebben we het over tools voor de meest gebruikte Content Management Systemen, add-ons voor veelgebruikte tools/programma’s, API’s en over browserextensies. Of je nu een gespecialiseerde marketeer bent of een allrounder, dit zijn AI tools die jou op dagelijkse basis kunnen helpen.

“Maar waarom?”, vroeg Simon Sinek

Waarom zouden we hier gebruik van maken? AI-tools zijn een gamechanger. In een tijd waarin maatwerk en data-gedreven beslissingen cruciaal zijn, zijn AI-toolsgeen luxe meer, maar een noodzaak voor elke succesvolle marketeer.

 • AI-tools bieden mogelijkheden voor geautomatiseerde en intelligente dataverwerking
 • Ze helpen bij klantsegmentatie en voorspellende analyses die verder gaan dan menselijke capaciteiten
 • Ze helpen kostbare tijd te besparen door repetitieve taken te automatiseren
 • Het geeft marketeers de vrijheid om zich te concentreren op strategische en creatieve aspecten van hun werk
 • AI-tools kunnen helpen bij het personaliseren van klantervaringen, wat over het algemeen resulteert in meer engagement en betere resultaten

#1: Je content assistent

Werk je veel met copy? Met een content plugin die op AI is gebaseerd, zou jouw creatie- en beheerproces voor content weleens een beetje makkelijker kunnen worden. Het is alsof je een hele slimme PA hebt die blogposts, social media berichten, productbeschrijvingen, en nog veel meer, in een handomdraai helpt maken.

En laten we de data niet vergeten. Deze AI-tools houden je op de hoogte van hoe goed jouw content het doet. Ze geven je info over zaken als SEO, betrokkenheid van je publiek en andere handige statistieken.

Bovendien kunnen deze slimme tools veel van het zware werk voor jou doen. Ze kunnen keyword research doen, je berichten inplannen, content op je website updaten – eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken.

Een voorbeeld van zo’n plugin is Jasper AI. Het is een AI-plugin die tekst en copywriting automatiseert. Met geavanceerde AI-algoritmen genereert het snel en effectief overtuigende content en tekst voor verschillende doeleinden. Het analyseert gegevens en doelgroepinformatie om relevante en consistente tekst te produceren, waardoor je tijd en moeite bespaart. Jasper AI verhoogt de productiviteit en vermindert schrijffouten, waardoor je als marketeer kunt concentreren op andere essentiële taken.

#2: Een stuk beter je social media managen

Het beheren van social media kan een tijdrovende taak zijn, vooral wanneer je meerdere platforms moet overzien. Gelukkig kunnen AI-driven tools dit proces aanzienlijk stroomlijnen en optimaliseren. Met deze intelligente software kun je berichten plannen, de betrokkenheid van je doelgroep beoordelen, maar ook op een meer gerichte manier content creëren. Sommige tools bieden zelfs mogelijkheden om de prestaties van je social media content te analyseren, waardoor je inzicht krijgt in hoe je campagnes presteren en hoe je deze verder kunt verbeteren.

Predis AI is hier een voorbeeld van. Het is een plugin voor Shopify, maar daarnaast o.a. ook een mobiele app. De sociale mediatool helpt met het maken van boeiende video- en afbeeldingscontent. De functies van Predis AI zijn zoal:

 • AI-generatie van postideeën: levert vlotte, boeiende content door middel van simpele aanwijzingen die je opgeeft.
 • Voorspelling van engagement: gebruikt AI om te voorspellen hoe populair een post zal zijn.
 • Hashtag suggesties: helpt bij het verhogen van zichtbaarheid met hashtag-aanbevelingen.
 • Afbeeldingsaanbevelingen: stelt visueel aantrekkelijke afbeeldingen voor.

#3: Niet meer wachten op je IT-collega

Er zijn tegenwoordig ook heel wat tools die je helpen met het schrijven van code. Ze geven bijvoorbeeld suggesties voor code waardoor je zelf dingen kunt creëren of aanpassen. Je hoeft dus niet altijd de IT collega aan de mouw te trekken, je kan zelf wat dingen uitproberen. Mocht je iets kapot hebben gemaakt, haal dan voor je IT collega een extra lekkere cappuccino om het goed te maken.

Gebruik je WordPress? CodeWP is dan een handige plugin. Het is perfect voor de marketeers zonder codeerkennis onder ons die een snelle aanpassing in de code nodig hebben en niet kunnen wachten op het weer altijd te drukke IT team.

 • CodeWP is een door AI aangedreven, cloud-gebaseerde codegenerator voor WordPress
 • Het is ontworpen om het codeerproces te vereenvoudigen
 • Gebruikers beschrijven de benodigde code, en CodeWP produceert efficiënte en veilige code die aangepast kan worden
 • Het systeem is gebaseerd op een grote dataset van WordPress-code om aardig hoge kwaliteit te waarborgen
 • Het gebruik van CodeWP bespaart tijd en verbetert productiviteit

#4 Personaliseren kun je leren met AI

In het dynamische marketinglandschap van tegenwoordig zijn personalisatie tools essentieel voor effectieve communicatie en klantbetrokkenheid. Deze tools stellen je in staat om gericht te communiceren met specifieke doelgroepen, en helpen bij het vergroten van betrokkenheid en conversie.

Beamer is zo’n voorbeeld. Beamer is een communicatietool die marketeers helpt bij het versturen van doelgerichte berichten naar specifieke doelgroepen. Dankzij gebruiksvriendelijke functies voor segmentatie en integratie met andere datatools, zorgt Beamer voor effectieve klantcommunicatie en moet het bijdragen aan de conversie van gebruiker naar klant.

#5 De plugins van the big boss ChatGPT

We kennen allemaal ChatGPT inmiddels. De krachtige tool heeft ook eigen plugins. Een mooi hulpmiddel voor je dagelijkse taken rondom Google Sheets of Docs nodig? ChatGPT zorgt ervoor.

Denk eens aan GPT voor Google Sheets en Docs. Het is een handige plugin die werkt op basis van OpenAI GPT-3.5, GPT-4 en Anthropic Claude. Het heeft allerlei handige functies zoals het genereren van blogideeën, het opschonen van gegevens en het beheren van productcatalogi. En als klap op de vuurpijl, kan je ook eenvoudig met hyperparameters werken voor extra personalisatie. Dit is echt een must-have in je toolbox!

#6 Slimme advertentiecampagnes

Iets nodig wat helpt bij het verfijnen van je campagnes en het naar een hoger niveau tillen van je marketingstrategieën? Het plannen van advertenties, het opbouwen van doelgroepen, het optimaliseren van biedingen en het leveren van waardevolle inzichten – en dat allemaal volledig automatisch. Zo’n plugin communiceert met je DSP en zorgt, door de integratie van alle verzamelde data, voor het constant zoeken naar de best mogelijke marketingresultaten en het verbeteren van je ROAS.

Simplified is een plugin die dat kan. Uiteraard op basis van AI, zorgt het ervoor dat marketeers gerichte en effectieve advertenties kunnen maken. Je voert je merkinformatie in en kiest een doelgroep en platform. Vervolgens laat je de AI de doelgroep analyseren en de meest conversiegerichte advertentie creëren. En als we het toch over advertising campagnes hebben: voor je SEA campagnes is RoboAd tevens een handige plugin, ook weer afkomstig van en op basis van ChatGPT. De plugin is je beste vriend als het gaat om het schrijven van ad copy.

#7 Een plekje voor al je AI prompts

Als je toch zo druk in de weer bent met AI: het bewaren van al je prompts op één centrale plek is ook geen overbodige luxe meer tegenwoordig. Een plugin die je kan helpen om al je prompts op te slaan en snel bij de hand te hebben, handig toch?

Voor regelmatige AI-gebruikers is AIPRM de perfecte plugin. Het levert je een hele bibliotheek vol met allerlei sjablonen. Het is alsof je een persoonlijke assistent hebt waarmee je tijd bespaart en die je helpt met bijvoorbeeld contentcreatie. Je kunt je eigen sjablonen aanmaken, aanpassen en delen met anderen.

Als marketeer is AI je PA

In de snelle wereld van marketing zijn AI tools absoluut onmisbaar geworden. Ze nemen een groot deel van de handmatige taken op zich, van contentcreatie en SEO-optimalisatie tot social media management en data-analyse. Hierdoor kun je je als marketeer concentreren op dingen als strategie, creativiteit en resultaat.

Deze slimme tools zijn in staat om complexe taken in seconden uit te voeren waar een mens misschien uren over zou doen. Ze bieden waardevolle inzichten, voorspellen trends en optimaliseren prestaties door gebruik te maken van geavanceerde algoritmen en deep learning technologieën.

Het beste van dit alles is dat AI tools voortdurend leren en verbeteren. Ze absorberen grote hoeveelheden data en worden steeds beter in wat ze doen, waardoor marketeers continu toegang hebben tot de nieuwste, meest geavanceerde marketingtechnieken.

Kortom, AI tools zijn een waardevolle innovatie voor marketeers. Ze besparen tijd, verbeteren efficiëntie en bieden inzichten en capaciteiten die een grote impact kunnen hebben voor de resultaten. Ze zijn onmisbaar in de gereedschapskist van elke moderne marketeer. Wij bij Traffic Builders omarmen AI en staan klaar voor het beantwoorden van al jouw vragen, neem gerust contact op als je hierbij hulp nodig hebt.