Aandelen Yahoo! kelderen naar dieptepunt door desinteresse Microsoft

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Yahoo! heeft afgelopen week een nieuw dieptepunt in de aandelenkoers mogen meemaken. Steve Ballmer, baas van Microsoft, liet weten dat een overname er niet meer in zit. De dagen ervoor leek Yahoo! weer wat aan te trekken, omdat het erop leek dat Yahoo! en Microsoft weer een mogelijke overname aan het bespreken waren.

De overname van Yahoo! door Microsoft ontaardde begin dit jaar al in een ware soapserie. Yahoo! sloeg het aanbod van Microsoft af van 33 dollar per aandeel. Yahoo! accepteerde echter geen bod van Microsoft onder de 37 dollar. Achteraf bleek dit de grootste fout die Yahoo! kon maken, aangezien een aandeel Yahoo! momenteel voor 11,60 dollar te koop is. Nu zijn de aandeelhouders van Yahoo! al blij met een overname door Microsoft voor 15 dollar, amper de helft van het aanvankelijke bod.

Mogelijkheden voor Yahoo! na mislukte overname Microsoft
Yahoo! zag eerder al de advertentiedeal met Google in rook opgaan. Ook dat deed de waarde van de aandelen niet goed. De advertentiedeal tussen Yahoo! en Google leek juridisch gezien geen levensvatbaarheid te hebben, vandaar dat Google zich terugtrok. De enige optie, nu de overname door Microsoft niet meer bespreekbaar is, is de fusie tussen Yahoo! en AOL. Als die niet doorgaat, zou dit nog wel eens het begin voor nog zwaardere tijden voor Yahoo! kunnen zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.