Aandelen Yahoo! kelderen naar dieptepunt door desinteresse Microsoft

Yahoo! heeft afgelopen week een nieuw dieptepunt in de aandelenkoers mogen meemaken. Steve Ballmer, baas van Microsoft, liet weten dat een overname er niet meer in zit. De dagen ervoor leek Yahoo! weer wat aan te trekken, omdat het erop leek dat Yahoo! en Microsoft weer een mogelijke overname aan het bespreken waren.

De overname van Yahoo! door Microsoft ontaardde begin dit jaar al in een ware soapserie. Yahoo! sloeg het aanbod van Microsoft af van 33 dollar per aandeel. Yahoo! accepteerde echter geen bod van Microsoft onder de 37 dollar. Achteraf bleek dit de grootste fout die Yahoo! kon maken, aangezien een aandeel Yahoo! momenteel voor 11,60 dollar te koop is. Nu zijn de aandeelhouders van Yahoo! al blij met een overname door Microsoft voor 15 dollar, amper de helft van het aanvankelijke bod.

Mogelijkheden voor Yahoo! na mislukte overname Microsoft
Yahoo! zag eerder al de advertentiedeal met Google in rook opgaan. Ook dat deed de waarde van de aandelen niet goed. De advertentiedeal tussen Yahoo! en Google leek juridisch gezien geen levensvatbaarheid te hebben, vandaar dat Google zich terugtrok. De enige optie, nu de overname door Microsoft niet meer bespreekbaar is, is de fusie tussen Yahoo! en AOL. Als die niet doorgaat, zou dit nog wel eens het begin voor nog zwaardere tijden voor Yahoo! kunnen zijn.