Aantal online bestellingen stijgt met 34%

Geschatte leestijd: 2 minuten

Steeds meer mensen doen online hun aankopen (via webwinkels e.d.). Dit blijkt uit onderzoek van Thuiswinkel.org. Het aantal online bestellingen is gestegen met 34% ten opzichte van het eerste half jaar in 2009. Eén op de twintig online bestellingen wordt via een mobiele telefoon geplaatst.

In het eerste half jaar van 2010 hebben consumenten gezamenlijk 3,85 miljard euro uitgegeven aan een online bestelling. Dat betekent een groei van 10% ten opzichte van de eerste zes maanden van 2009. Dit blijkt uit de Thuiswinkel Markt Monitor 2010-1, het halfjaarlijkse onderzoek naar online consumentenbestedingen door Blauw Research in samenwerking met GfK Retail & Technology in opdracht van Thuiswinkel.org.

Aantal online bestellingen stijgt met 34%

Het aantal online bestellingen is gestegen met 34% ten opzichte van het eerste half jaar in 2009. De reden voor deze groei is met name een stijging van het aantal bestellingen per shopper: dit is toegenomen met 25%. Er wordt door meer mensen dus online geld uitgegeven, al houdt men de hand beter op de knip; het gemiddelde bedrag was de eerste helft van dit jaar 120 euro per order, de eerste zes maanden van vorig jaar was dit nog 145 euro.

Consumenten gaan vaker en makkelijker kleinere bestellingen plaatsen en goedkopere producten online bestellen, aldus Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org. Lagere verzendkosten en meer flexibele distributievormen zijn drivers van de markt omdat consumenten nu ook makkelijker een boek van 20,- online bestellen en niet in de winkel halen.

Het aantal mensen dat online winkelde, steeg met 7 procent naar 7,6 miljoen.

Online marktgroei iets gedempt

De groei gaat desondanks minder hard dan in de voorgaande jaren. Ed Nijpels, voorzitter van Thuiswinkel.org: “Het ligt voor de hand dat ook de thuiswinkelbranche niet helemaal ongevoelig is voor afnemende consumentenbestedingen. […]  De consument kiest steeds vaker voor het gemak van de bestelling via internet. Ik heb dan ook veel vertrouwen in de groeimogelijkheden van de thuiswinkelbranche.”

Internetaankoop via mobiele telefoon

Thuiswinkel.org geeft ook enkele cijfers over aankopen via de mobiele telefoon. Het blijkt dat de eerste zes maanden van dit jaar een op de twintig kopers een bestelling plaatste via de mobiele telefoon.

Bron: thuiswinkel.org & emerce.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.