Aantal zoekopdrachten stijgt met 46% wereldwijd

Het aantal zoekopdrachten in zoekmachines is in 2009 sterk gestegen ten opzichte van 2008. Het zoekvolume nam in december 2009 toe tot 131 miljard zoekopdrachten; een stijging van 46% ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit bijkt uit onderzoek door het Amerikaanse ComScore.Aantal zoekopdrachten wereldwijd 2009

Marktaandeel Google, Bing, Yandex
Ondanks de stevige groei van zoekmachine Bing van Microsoft, dat wereldwijd 4% van het aantal zoekopdrachten voor haar rekening neemt, is en blijft Google de dominante marktleider. De zoekmachine nam in december 2009 ruim 87,8 miljard zoekopdrachten voor haar rekening, goed voor een marktaandeel van 67%. Hiermee is het aantal zoekopdrachten in Google sneller gegroeid dan het zoekvolume van de meeste andere zoekmachines. De stijging bedroeg ruim 58%, alleen overtroffen door Microsoft’s Bing, dat groeide met 70% naar 4,1 miljard zoekopdrachten en het Russische Yandex dat met 91% groeide naar 1,9 miljard zoekopdrachten.

Marktaandeel zoekmachines Google, Bing, etc. wereldwijd

 

 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail