Aantal zoekopdrachten stijgt met 46% wereldwijd

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Het aantal zoekopdrachten in zoekmachines is in 2009 sterk gestegen ten opzichte van 2008. Het zoekvolume nam in december 2009 toe tot 131 miljard zoekopdrachten; een stijging van 46% ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit bijkt uit onderzoek door het Amerikaanse ComScore.Aantal zoekopdrachten wereldwijd 2009

Marktaandeel Google, Bing, Yandex
Ondanks de stevige groei van zoekmachine Bing van Microsoft, dat wereldwijd 4% van het aantal zoekopdrachten voor haar rekening neemt, is en blijft Google de dominante marktleider. De zoekmachine nam in december 2009 ruim 87,8 miljard zoekopdrachten voor haar rekening, goed voor een marktaandeel van 67%. Hiermee is het aantal zoekopdrachten in Google sneller gegroeid dan het zoekvolume van de meeste andere zoekmachines. De stijging bedroeg ruim 58%, alleen overtroffen door Microsoft’s Bing, dat groeide met 70% naar 4,1 miljard zoekopdrachten en het Russische Yandex dat met 91% groeide naar 1,9 miljard zoekopdrachten.

Marktaandeel zoekmachines Google, Bing, etc. wereldwijd

 

 

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.