Ad serving markt voor 69% in handen van Google

Geschatte leestijd: 1 minuten

Attributor deed een onderzoek naar de ad serving markt, die bestaat uit ongeveer 25 miljard websites. Daaruit bleek dat Google met 69% de absolute meerderheid van deze markt in handen heeft.

Google beheerde 34% van de ad serving markt, maar door de overname van DoubleClick kwam hier nog eens 35% bij. Yahoo! eindigt daaronder met 12%, gevolgd door Microsoft (10%) en AOL (5%). Mocht Microsoft Yahoo! overnemen, dan leidt dit tot een aandeel van de ad serving markt van 22%. Maar zelfs dan heeft Google nog  een ruim drie keer zo groot deel van de markt in handen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.