Wolter Tjeenk Willink 31 maart 2008 / Display Advertising
Leestijd: < 1 minuten

Attributor deed een onderzoek naar de ad serving markt, die bestaat uit ongeveer 25 miljard websites. Daaruit bleek dat Google met 69% de absolute meerderheid van deze markt in handen heeft.

Google beheerde 34% van de ad serving markt, maar door de overname van DoubleClick kwam hier nog eens 35% bij. Yahoo! eindigt daaronder met 12%, gevolgd door Microsoft (10%) en AOL (5%). Mocht Microsoft Yahoo! overnemen, dan leidt dit tot een aandeel van de ad serving markt van 22%. Maar zelfs dan heeft Google nog  een ruim drie keer zo groot deel van de markt in handen.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Ad serving markt voor 69% in handen van Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/