Advanced table filtering in Google Analytics

Recentelijk heeft Google weer een nieuwe feature gepresenteerd in Google Analytics. Het betreft hier de feature “advanced table filtering”. Een ingewikkelde term voor een heel handige feature. Advanced table filtering maakt het mogelijk om direct data te filteren op basis van verschillende criteria. Laten we er een voorbeeld bij nemen.

Advanced table filter: een voorbeeld
Stel dat ik wil weten welke pagina’s binnen de site een weigeringspercentage hebben dat hoger ligt dan 50% en waar veel verkeer naartoe is gegaan (laten we zeggen minimaal 1000 pageviews). In het verleden zou je op het kopje inhoud klikken om vervolgens onder belangrijkste inhoud te sorteren op weigeringspercentage. Vervolgens moest je scrollen om op deze manier te kijken welke pagina’s het weigeringspercentage hoger dan 50% hebben én meer dan 1000 pageviews hebben gegenereerd. Vooral bij websites met veel verkeer is dit een lastige manier van analyseren, omdat ook pagina’s worden getoond die slechts 2 maal zijn geladen waarbij 1 bezoeker is gebouncet.

Wat je eigenlijk zou willen, is een overzicht van alle paginas met een weigeringspercentage van minimaal 50% waarbij het aantal bezoeken aan de pagina hoger is dan 1000. Door middel van het advanced table filter kun je nu een selectie maken van paginas met een weigeringspercentage dat hoger is dan 50% die ook meer dan 1000 pageviews hebben gegenereerd.

Dit is heel eenvoudig in te stellen in Google Analytics zoals te zien is in onderstaande screenshot.

Eindeloze mogelijkheden met advanced table filtering
Bovenstaand is een heel eenvoudig voorbeeld van een mogelijkheid met de nieuwe advanced table filtering functionaliteit, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Deze functionaliteit kan niet alleen binnen de inhoud worden gebruikt, maar ook binnen de verkeersbronnen, zoals direct verkeer, verwijzende sites en AdWords.

In AdWords kun je nu bijvoorbeeld heel eenvoudig een selectie maken van alle zoekwoorden die een hoge CTR hebben en een hoge opbrengst (de e-commerce module moet hiervoor wel geïnstalleerd zijn). Op deze high traffic high revenue keywords kun je je vervolgens beter focussen voor zowel SEO als SEA.

The sky is the limit!