Adverteren in Google Street View op Billboards straks mogelijk

Google blijft vooroplopen in de nieuwste trends van deze steeds virtueler wordende wereld. Nu Google Street View goeddeels af is, moet ook daar door de zoekmachinegigant geld mee verdiend worden. Hoe? Door advertentieruimte op billboards in Google Street View te verkopen.


Google Street View begon met het in kaart brengen van de wereld in 2007. Tot die tijd moesten we het doen met Google Maps, dat ons slechts, zij het zeer gedetailleerde, satellietfoto’s toonde van de wereld. Met Google Street View is het echter mogelijk om (mits je in een van de grotere steden van Nederland of in een ander in kaart gebracht land woont) virtueel rond te lopen in je eigen buurt. Hangen er in je eigen ‘echte’ buurt toevallig billboards? Dan straks hoogstwaarschijnlijk ook in je Street View-buurt.

De werking van adverteren in Google Street View
Adverteren in Google Street View is een technische aangelegenheid. Geografische factoren spelen daar een grote rol bij. Als adverteerder van een pizzeria in Amsterdam heeft het bijvoorbeeld geen toegevoegde waarde om in Groningen op de Street View billboards te staan. Tussen de relevante adverteerders worden de plaatsen verdeeld door middel van bidding, zoals dat ook in AdWords het geval is. De hoogste bieder komt op het billboard in Google Street View te staan.

street_view_billboard.jpg

Voordeel van adverteren in Google Street View
Advertenties voor Google Street View zullen uit tekst, video en/of afbeeldingen bestaan. Een groot deel van het bronmateriaal zal uit het contentnetwerk gehaald worden. In feite is adverteren in Google Street View een soort in-game advertising, waarvan gezegd wordt dat er in 2012 miljarden in om zullen gaan. Of dat ook zal gelden voor dit advertentie-idee in Google Street View, valt te bezien…