Adverteren op Bing: 8 redenen waarom!

Voor veel bedrijven lijkt adverteren op Bing nog een beetje op een schot in het donker. Uiteraard kent iedereen Bing wel, maar deze zoekmachine wordt nog niet als een prioriteit gezien, waardoor er ook nog niet veel op geadverteerd wordt. Toch is Bing in de basis niets anders dan Google en biedt ook Bing veel voordelen. In dit blog lees je 8 uitstekende redenen om te adverteren op Bing.

Waarom wél adverteren op Bing?

Adverteren op Bing logo

Op Bing adverteren ligt voor de meeste bedrijven nog niet heel erg voor de hand. Het marktaandeel van deze zoekmachine valt immers in het niet bij dat van Google. Toch zijn er verschillende hele goede redenen om juist wél te adverteren op Bing. Welke dat zijn? Hier komen ze..

1.      Weinig concurrentie

Waar op veel generieke zoektermen in Google eenvoudig 10 adverteerders staan (b.v. autoverzekering, makelaar, hotel Amsterdam, etc.), zien we op dezelfde zoektermen in Bing slechts enkele adverteerders. Die adverteerders zijn bovendien niet eens allemaal heel relevant, waardoor het betrekkelijk eenvoudig is jezelf te onderscheiden en op te vallen met scherpe advertentieteksten.

2.      Lage klikprijzen

Voor de klanten waar wij voor adverteren op Bing zien wij veelal een positieve CTR, maar het grootste voordeel zien wij in de CPC’s, die zo 35% lager liggen dan bij Google.

Google vs Bing ads CPC

De bovenstaande tabel toont het resultaat van een onderzoek van AdGooroo over het verschil in gemiddelde CPC per zoekmachine (voor de Amerikaanse markt). De resultaten laten zien dat Bing voorlopig nog een voordelige zoekmachine is om op te adverteren. Hier kom je namelijk nog weg met CPC-biedingen van €1,-, terwijl dit bij Google alleen nog in een paar uitzonderlijke gevallen mogelijk is.

3.      Concurrenten adverteren op jouw merknaam

Marktleiders in verschillende branches adverteren al op Bing. Hierdoor vissen zij de Bing-vijver leeg, terwijl jouw onderneming wellicht een veel beter product te bieden heeft. En nog erger… de concurrenten adverteren zelfs op jouw merknaam!

Neem als voorbeeld de energiemaatschappij Greenchoice.

Als we via Bing zoeken op ‘greenchoice’, zien we bij de resultaten eerst 4 grote energiepartijen, alvorens het organische resultaat van Greenchoice zelf wordt vertoond. De beleidsbepalers bij Greenchoice zullen aan de hand van de organische Bing-resultaten zeggen dat adverteren op Bing voor hen geen toegevoegde waarde heeft. Maar als we onderstaand figuur eens goed bekijken, dan zien we dat Greenchoice volledig wordt weggeduwd door haar concurrenten.

Bing ads Greenchoice

Dit gebeurt niet alleen in de energiemarkt. Andere bedrijven waar we dit ook bij zien zijn bijvoorbeeld:

  • D-reizen
  • Monsterboard
  • Directlease

4.      Online afzetgebied vergroten

Veel bedrijven kunnen niet meer zonder de inkomsten uit Google AdWords. Deze partijen hebben veelal jarenlang energie en moeite gestopt in hun Adwords-account en na verloop van tijd is de succesformule bekend geworden. In dit geval kan het slim zijn om te denken over manieren om het online afzetgebied te vergroten.

Met Bing kan dat, zonder al te grote risico’s te nemen. Een groot voordeel hierbij is dat de opzet nagenoeg hetzelfde is als bij Google AdWords, waardoor bestaande campagnes eenvoudig kunnen worden doorgevoerd, zie punt 5.

5.      Eenvoudig kopiëren vanuit Google AdWords naar Bing Ads

Staan jouw campagnes in AdWords al helemaal goed ingesteld? Dan kun je deze eenvoudig importeren in Bing Ads. Dit kan zowel in de online interface als in de Bing Ads Editor. Doorloop een paar eenvoudige stappen en je vertrouwde advertenties worden ook vertoond op Bing. Voor een uitgebreide uitleg volg je het stappenplan van Bing Ads.

6.      Bing werkt hard om zijn marktaandeel te vergroten

Los van Google en het Google-netwerk is Bing in Nederland de 2e grootste zoekmachine. Het betreft wel  slechts 3,8% van het totaal, maar dit aandeel groeit gestaag. De samenwerking met Yahoo is ook nog eens goed voor 0,8%. Een korte toelichting op deze samenwerking: Bing en Yahoo werken al samen, maar het Bing Ads-platform wordt nog niet volledig weergegeven op Yahoo. Het is echter een kwestie van tijd voor dit wel gebeurt en vanaf dat moment kan er vanaf één platform op twee verschillende zoekmachines tegelijk worden geadverteerd. Dan heeft Bing zelf de kaarten in handen om het eigen marktaandeel toe te laten nemen (Voor verdere vergroting van het marktaandeel, zie punt 7).

Bing Yahoo marktaandeel Nederland

7.      Integratie in Microsoft, Xbox, Facebook, Siri

Bing is geïntegreerd in diverse platforms, waardoor het op deze platforms als standaard zoekmachine staat ingesteld.

Integratie Microsoft/Windows

Bing komt uit de koker van Microsoft. Dat betekent vrijwel automatisch dat Bing diep geïntegreerd is in verschillende (nieuwe) platforms. Zo is Bing de standaard zoekmachine in Windows 8.1 en Windows mobile. Hierdoor worden bij veel nieuwe computers, laptops, tablets en windows phones zoekopdrachten standaard uitgevoerd via Bing.

Integratie Xbox One

De Xbox is van origine een spelcomputer, maar de nieuwe Xbox One heeft zich ontwikkeld tot een all-in-one entertainmentsysteem. Vanuit je luie stoel kun je gamen, films kijken, muziek luisteren, etc. Bing is in dit systeem geïntegreerd. Vanuit de Xbox-interface start je altijd met de Bing-zoekbalk. De techniek gaat hier verder dan het simpelweg uitvoeren van zoekopdrachtjes. Microsoft wil de dienstverlening verbreden en deze integratie is hier de eerste stap in. Het adverteren op Bing zal daarbij ook nog een andere dimensie krijgen.

Bing Xbox

Integratie Facebook

Op Facebook delen mensen dagelijks hun ziel en zaligheid. Nu neemt Bing een stukje extra ‘social’ mee in de zoekresultaten. Als je Bing aan je Facebook-account koppelt, dan kun je bijvoorbeeld in je Facebook-netwerk vragen welke film je zou moeten bezoeken, nadat je de zoekopdracht ‘Bioscoop Amsterdam’ hebt ingevoerd. Techradar.com geeft enkele leuke situaties weer die zich nog meer kunnen voordoen met social search.

Integratie Siri (Apple)

Siri is voor de iPhone-gebruikers een personal assistant. Siri kan namelijk spraakopdrachten opnemen en die vervolgens uitvoeren. Bij online vraagstukken graaft Siri in de database van Bing en niet in die van Safari, die standaard nog wel ingesteld staat op Google. Saillant detail is dat het lijkt alsof Apple zich steeds meer wil losmaken van Google.

8.      Internationaal bereik

Bing is in Nederland misschien niet bij iedereen top-of-mind, toch is Bing wel wereldwijd bereikbaar. Hierdoor worden die enkele procenten in Europa in absolute getallen toch interessant. En dat geldt helemaal voor het bereik in de Verenigde Staten. Hieronder zie je een uiteenzetting van het marktaandeel  van Bing en Yahoo en het absolute bereik per werelddeel.

Bing Yahoo bereik

Als we deze getallen zo bekijken, dan kunnen we (heel zwart-wit gezegd) zien hoe groot het aantal Bing-gebruikers is en hoeveel mensen jou dus niet zien, als je niet adverteert op Bing. Op die manier bekeken zijn dat er toch best veel!

Tot slot…

★ Adverteer jij al op Bing? Wellicht heb je dan aanvullingen op dit blog of ben je het totaal niet eens met de inhoud: ik hoor het graag. Deel je ervaringen en tips met ons en laat een reactie achter.

Ook adverteren via Bing?

Adverteren op Bing kan net dat stukje expansie zijn voor jouw business. Neem vrijblijvend contact met ons op en bekijk waar de kansen liggen voor jouw bedrijf.