Adverteren op Facebook nu ook in de zoekresultaten

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Het is sinds woensdag 22 augustus 2012 mogelijk om naast de gebruikelijke tekstadvertenties en banners ook te adverteren op Facebook in de zoekresultaten (sponsored search results). Hiermee kunnen adverteerders op basis van een CPC-model bezoekers leiden naar een desbetreffende applicatie of bedrijfspagina.

De ruimte in de zoekresultaten wordt geveild net als bij Google Adwords. De adverteerder met het hoogste bod wordt dan ook getoond. Bieden begint bij 1 cent voor verkeer naar een eigen pagina en 15 cent voor verkeer naar een pagina van een derden.

Adverteren op FacebookBezoekers hebben de mogelijkheid om de advertentie te verbergen door op een kruisje te klikken. Verder wordt ook aangegeven dat het gaat om een gesponsord zoekresultaat. Adverteren op Facebook wordt hierdoor diverser en biedt meer kansen om je doelgroep te bereiken.

Eergisteren ging deze nieuwe advertentiemogelijkheid wereldwijd live, met uitzondering van Frankrijk. Waarom Franse adverteerders (nog) geen gebruik kunnen maken van deze nieuwe functionaliteit om te adverteren op Facebook is niet bekend.

Dat Facebook met deze nieuwe advertentiemogelijkheid komt is geen toeval. Ze zijn nu een beursgenoteerd bedrijf met vele aandeelhouders die elk kwartaal betere winstcijfers willen zien. We kunnen in de nabije toekomst dus nog veel meer nieuwe mogelijkheden verwachten met betrekking tot het adverteren op Facebook. Of deze veranderingen de gebruikservaring of Facebook ten goede komt is natuurlijk de vraag.


2 reacties op “Adverteren op Facebook nu ook in de zoekresultaten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer interessante blogs over
Ravi Jadnanansing
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Ravi Jadnanansing

Neem contact op met Ravi Jadnanansing
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.