Ravi Jadnanansing 24 augustus 2012
Leestijd: < 1 minuten

Het is sinds woensdag 22 augustus 2012 mogelijk om naast de gebruikelijke tekstadvertenties en banners ook te adverteren op Facebook in de zoekresultaten (sponsored search results). Hiermee kunnen adverteerders op basis van een CPC-model bezoekers leiden naar een desbetreffende applicatie of bedrijfspagina.

De ruimte in de zoekresultaten wordt geveild net als bij Google Adwords. De adverteerder met het hoogste bod wordt dan ook getoond. Bieden begint bij 1 cent voor verkeer naar een eigen pagina en 15 cent voor verkeer naar een pagina van een derden.

Adverteren op FacebookBezoekers hebben de mogelijkheid om de advertentie te verbergen door op een kruisje te klikken. Verder wordt ook aangegeven dat het gaat om een gesponsord zoekresultaat. Adverteren op Facebook wordt hierdoor diverser en biedt meer kansen om je doelgroep te bereiken.

Eergisteren ging deze nieuwe advertentiemogelijkheid wereldwijd live, met uitzondering van Frankrijk. Waarom Franse adverteerders (nog) geen gebruik kunnen maken van deze nieuwe functionaliteit om te adverteren op Facebook is niet bekend.

Dat Facebook met deze nieuwe advertentiemogelijkheid komt is geen toeval. Ze zijn nu een beursgenoteerd bedrijf met vele aandeelhouders die elk kwartaal betere winstcijfers willen zien. We kunnen in de nabije toekomst dus nog veel meer nieuwe mogelijkheden verwachten met betrekking tot het adverteren op Facebook. Of deze veranderingen de gebruikservaring of Facebook ten goede komt is natuurlijk de vraag.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

  Neem direct contact op

  Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

  Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

  Vul onderstaand formulier in