Adwords: gebruikt u zoekopdrachten of zoekwoorden?

Zoekwoorden, het is verleidelijk om te denken dat dát het allerbelangrijkste element is binnen uw Adwords-campagnes.  Echter, schijn bedriegt. Waar het werkelijke om draait, zijn echte zoekopdrachten. Wat wordt er precies bedoeld met echte zoekopdrachten?

Ken de zoekopdrachten, optimaliseer uw campagnes

Zoekopdrachten zijn de woorden, woordcombinaties of zinnen die gebruikers daadwerkelijk in de zoekmachine intoetsen om organische resultaten te verkrijgen; een Adwords-advertentie kan vervolgens hiernaast worden vertoond. Deze echte zoekopdracht kan u informatie verschaffen over wat de internetgebruiker wil, hoe hij of zij dat wil en wellicht ook een tip van de sluier oplichten met betrekking tot zijn of haar persoonlijkheid.

Wanneer u de echte zoekopdrachten achter uw eigen zoekwoorden kent, kunt u betere beslissingen maken over welke advertentiegroepen u aanmaakt, hoe u deze wilt organiseren en welke matchvarianten u mee wilt nemen. Daarnaast is het mogelijk om effectievere advertentieteksten te schrijven en een hogere CTR te behalen.

De echte zoekopdrachten kunnen u ook laten zien welke nieuwe zoekwoorden en negatieven u zou kunnen toevoegen,  zodat uw Adwords-campagnes beter aansluiten op de zoekintentie(s) en zo alleen de juiste bezoekers aantrekken.

Met zoekwoorden achter de zoekopdracht komen

Wat is nu het belang van zoekwoorden en zoekopdrachten? Zoekwoorden zijn – binnen Adwords-campagnes – te beschouwen als tools om achter werkelijke zoekopdrachten te komen. Hun waarde hangt wel af van de manier waarop u ze gekozen en georganiseerd heeft in uw campagne(s) en advertentiegroepen. Zoekopdrachten daarentegen zijn directe boodschappen van de mensen die proberen een oplossing voor hun vraag te vinden, en daarom dus nog belangrijker.

Het verschil is de bron

Het verschil tussen zoekopdrachten en zoekwoorden is dus de bron. Zoekwoorden bedenken wij, de marketeers, met behulp van tools zoals bijvoorbeeld de Google Keyword Tool,  en door onszelf te verplaatsen in het hoofd van de klant. Zoekopdrachten daarentegen zijn de echte woorden waar op gezocht én geklikt is om naar de website (lees: geoptimaliseerde landingpagina) te gaan.

Gebruik daarom ook altijd de échte zoekopdrachten om de zoekwoorden voor uw Adwords-campagne(s) te verfijnen.