Adwords Optimalisatie Tip: Zoekopdrachtprestaties

Geschatte leestijd: 2 minuten

ZoekopdrachtprestatiesRecent kwam ik tot de ontdekking dat Google een zeer waardevol rapport heeft toegevoegd aan het rapportcentrum in Google Adwords. Met het ‘zoekopdrachtprestaties’ rapport kun je precies zien op welke zoekopdrachten je advertenties daadwerkelijk verschijnt en tot welk resultaat dit heeft geleid.

Voordelen van de Zoekopdracht Rapportage

  • Verbeter je CTR. Stel je ziet dat je advertentiegroep over ‘krediet’ ook wordt getriggered op het keyword ‘geld lenen’, terwijl je daar een aparte advertentiegroep voor hebt, dan kun je hier negatieve keywords toevoegen om de CTR van je advertentiegroep te verbeteren. Als je interessante keywords ontdekt waar je nog geen advertentiegroep voor hebt aangemaakt, dan kun je hier nieuwe groepen voor aanmaken.
  • Verbeter je conversie. Stel je ziet dat je advertentiegroep over ‘goedkope lening’ door het gebruik van broad match wordt getoond op ‘goedkope zwembaden’ (zie ook, Oppassen met Adwords Broadmatch), dan kun je negatieve keywords toevoegen aan je campagne of bijvoorbeeld de match types aanpassen.

Nadeel van de Zoekopdracht Rapportage
Niet alle zoekopdrachten worden volledig weergegeven in de rapporten. De ‘long tail’ ontbreekt min of meer. Zo staat er bijvoorbeeld geregeld ‘# other unique queries’ in het rapport. Wil je ook het resultaat van je long tail onderzoeken, dan moet je dus je statistieken in duiken. In Google Analytics kun je erg handig gebruik maken van filters.

Na het ‘plaatsingsprestatie rapport’, dat informatie verschaft over de prestaties van websites in het contentnetwerk, is het zoekopdrachtprestaties de tweede waardevolle toevoeging aan het Google Adwords rapportcentrum in korte tijd. Doe er je voordeel mee!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.