Adwords-rapportage verplicht inzichtelijk voor klanten

Google heeft deze week veranderingen aangekondigd voor wat betreft het delen van Adwords-rapportages door bureaus met hun klanten. Vanaf februari 2011 zijn (zoekmachinemarketing)bureaus en andere derden verplicht om klanten te voorzien van transparante rapporten over de prestaties en kosten van hun Adwords-campagnes. Traffic Builders doet dit – als Google Adwords Qualified Company – al jarenlang, en staat volledig achter deze maatregel van Google.

De veranderingen hebben alleen impact voor bureaus die hun AdWords-rapportages (kosten en prestaties) tot nu toe niet deelden met hun klanten. In contracten zal deze ‘eis van Google’ vanaf februari 2011 ook officieel worden opgenomen. Omdat Google nu al de aankondiging doet, is er voor de betreffende partijen voldoende tijd om te wennen en het delen van rapportages structureel op te nemen in hun werkproces.

Klant begrijpt prestaties Adwords beter

Google voert deze aanpassing door vanuit de overtuiging dat het voor adverteerders belangrijk is om te begrijpen hoe AdWords voor hen presteert. Door contractueel vast te leggen dat de beheerder van Adwords-campagnes zijn rapportages deelt met klanten, krijgt elke adverteerder minimaal de kosten en het aantal impressies en kliks te zien.

Traffic Builders: “Goede zet van Google”

Als Google Adwords Qualified Company staat Traffic Builders (dat overigens ook over Google’s GAAC en WOAC-accreditaties beschikt en werkt met de meest actuele Adwords rapportages) volledig achter de door Google aangekondigde verandering. Er zijn in de markt nog altijd veel zoekmachinemarketingbureaus actief die geen kostendata van Google Adwords delen met relaties. De – contractueel vast te leggen – verandering verhoogt de transparantie in de werkwijze van zoekmachinemarketingbureaus, iets wat het professionalisme van het vakgebied alleen maar ten goede komt en de noodzaak van relevante kennis en ervaring onderstreept.