Adwords-rapportage verplicht inzichtelijk voor klanten

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google heeft deze week veranderingen aangekondigd voor wat betreft het delen van Adwords-rapportages door bureaus met hun klanten. Vanaf februari 2011 zijn (zoekmachinemarketing)bureaus en andere derden verplicht om klanten te voorzien van transparante rapporten over de prestaties en kosten van hun Adwords-campagnes. Traffic Builders doet dit – als Google Adwords Qualified Company – al jarenlang, en staat volledig achter deze maatregel van Google.

De veranderingen hebben alleen impact voor bureaus die hun AdWords-rapportages (kosten en prestaties) tot nu toe niet deelden met hun klanten. In contracten zal deze ‘eis van Google’ vanaf februari 2011 ook officieel worden opgenomen. Omdat Google nu al de aankondiging doet, is er voor de betreffende partijen voldoende tijd om te wennen en het delen van rapportages structureel op te nemen in hun werkproces.

Klant begrijpt prestaties Adwords beter

Google voert deze aanpassing door vanuit de overtuiging dat het voor adverteerders belangrijk is om te begrijpen hoe AdWords voor hen presteert. Door contractueel vast te leggen dat de beheerder van Adwords-campagnes zijn rapportages deelt met klanten, krijgt elke adverteerder minimaal de kosten en het aantal impressies en kliks te zien.

Traffic Builders: “Goede zet van Google”

Als Google Adwords Qualified Company staat Traffic Builders (dat overigens ook over Google’s GAAC en WOAC-accreditaties beschikt en werkt met de meest actuele Adwords rapportages) volledig achter de door Google aangekondigde verandering. Er zijn in de markt nog altijd veel zoekmachinemarketingbureaus actief die geen kostendata van Google Adwords delen met relaties. De – contractueel vast te leggen – verandering verhoogt de transparantie in de werkwijze van zoekmachinemarketingbureaus, iets wat het professionalisme van het vakgebied alleen maar ten goede komt en de noodzaak van relevante kennis en ervaring onderstreept.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.