Algoritme Google: ingrijpende wijziging

Geschatte leestijd: 2 minuten

Google heeft in z’n zoekmachine een grote verandering aan het algoritme doorgevoerd. Voorlopig is de wijziging alleen voor Amerikaanse gebruikers zichtbaar. De zoekgigant voert het hele jaar door kleine veranderingen door, maar de meest recente wijziging beïnvloedt bijna 12 procent van alle resultaten.

‘Kwaliteit sites belangrijker’

In een post op Googleblog wordt de wijziging door de zoekreus zelf toegelicht, zonder in te gaan op details. Google wil alleen kwijt dat websites met een lage kwaliteit veel minder hoog in de zoekresultaten zullen verschijnen en websites van hoge kwaliteit juist als belangrijker worden aangemerkt.

‘Toegevoegde waarde =  hogere ranking’

Google typeert de lage kwaliteit websites als sites die weinig toegevoegde waarde hebben voor gebruikers, content kopiëren van andere websites of sites die gewoon niet erg bruikbaar zijn. Paginas met originele content en informatie zoals onderzoeken en analyses behoren tot de websites die vanaf deze week door Google beter gewaardeerd worden. Wat er precies verandert in het systeem en hoe Google de websites analyseert, is niet toegelicht.

Ecosysteem & betere zoekresultaten…

Google geeft wel aan waarom de verandering is doorgevoerd, naast het feit dat de nr. 1 zoekmachine de beste zoekresultaten wil bieden. Wij zijn afhankelijk van goede kwaliteit content gecreëerd door websites van derden en we hebben daarom de verantwoordelijkheid om een goed ecosysteem op het web na te streven. Om dit te bereiken is het noodzakelijk om websites van hoge kwaliteit te belonen voor hun werk en dat is wat de recente verandering doet.

BlocklistChrome nog niet gebruikt

In de blog vertelt Google ook dat de feedback die het bedrijf heeft gekregen via een blocklijst vanuit browser Chrome, nog niet heeft gebruikt. Controle toont echter aan dat de lijst, waarop gebruikers aan kunnen geven welke sites ze niet meer wensen te zien, voor 84 procent overeenkomt met de websites die Google nu zelf ook minder hoog waardeert.

De verandering is voorlopig alleen zichtbaar in Amerika, in de rest van de wereld wordt de wijziging later uitgerold. Wanneer is niet bekend.

bron: googleblog / nu.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.