Alles over Where Marketing Meets Service

Op 17 en 18 juni vonden marketingprofessionals hun weg naar Where Marketing Meets Service. Voorheen ook wel bekend als Multichannel, georganiseerd door BBP Media. De motor achter o.a. Marketingfacts, Twinkle, Marketing Tribune en CustomerFirst!. Een bezoek aan dit evenement betekende een goede start van je week en een bezoekje aan de inspirerende ambiance van DeFabrique in Utrecht. Natuurlijk waren wij er ook bij op Where Marketing Meets Service 2019. En wat we daar te vertellen hadden, lees je in dit blog. 

In 30 minuten een omni-channel online marketing strategie

Op maandag 18 juni deelde Wolter Tjeenk Willink alles over de ultieme customer journey en hoe je met een doordachte strategie op het juiste moment met de juiste boodschap jouw doelgroep kunt bereiken. In deze presentatie beantwoordde hij vragen als ‘welke marketingkanalen zet ik in voor welke doeleinden?’, ‘hoe budgetteer ik mijn marketingstrategie en kanaalinzet?’ en ‘hoe zorg ik ervoor dat mijn manager de resultaten op de juiste KPI’s afrekent?’

Where Marketing Meets Service
Wolter Tjeenk Willink tijdens Where Marketing Meets Service

 

Wij geloven dat alle marketingactiviteiten optimaal op de klantreis van je doelgroep moet aansluiten om maximale ROI  uit marketing en sales te halen. Bij Traffic Builders werken we daarvoor met het zelf ontwikkelde REAN-framework. Als vaste lezer van onze blogs ben je bekend met het REAN-model. Wil je meer weten over onze holistische aanpak en hoe je dit voor jouw eigen marketingactiviteiten kunt toepassen, dan zijn onderstaande artikelen erg interessant voor je.

Podcast: Het REAN-model en de visie op Digital Marketing volgens Wolter Tjeenk Willink 
Full Funnel contentstrategie met REAN: inclusief handige voorbeelden 
REAN als rode draad door jouw digital marketing strategie 
Zó bepaal je de ultieme doelgroepstrategie met het REAN-model

REAN in de praktijk

Na introductie van het REAN-model en uitleg van de verschillende fasen gaan we over naar de praktijk. In zijn presentatie noemde Wolter vier strategieën:

  1. Top down – primair gericht op branding
  2. Bottom up – primair gericht op salesactivatie
  3. Always on – gericht op lower en mid-funnel kanalen
  4. Holistische strategie

Hierbij zijn twee afwegingen het belangrijkst om mee te nemen: branding versus sales en korte termijn versus lange termijn. Daarna kijken we naar de kenmerken van de marketingkanalen om te kijken welke passen bij de doelen die je voor jezelf geformuleerd hebt. Kanalen kunnen meerdere rollen in de marketingmix vervullen. Aan de hand van onderstaande punten maak je een weloverwogen keuze:

  • Push v.s pull: ga je voor interruptie- of vraaggestuurde media?
  • Targetingmogelijkheden: hoe specifiek kun je je doelgroep bereiken? Denk hierbij aan het verschil tussen TV en online video.
  • Type uiting: beeld & geluid (video), alleen beeld (display) of alleen tekst (Google Ads).
  • Prijsmodel: waar wil je je kanaal op afrekenen en past dit ook bij het medium? Ga je voor CPM, CPC of CPA?

Meer over de presentatie van Wolter

Wil je de presentatie nog op je gemak doornemen? Dat kan! Vul onderstaand formulier in, dan ontvang je de presentatie van Wolter direct in je inbox.

Contact - REAN

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Hidden
Hidden

 

Where marketing meets service

Welk Data Management Platform (DMP) is voor mij het juiste en hoe begin ik?

De tweede dag van Where Marketing Meets Service was minstens zo interessant om bij te wonen. Op dinsdag 18 juni  begon de dag goed met een sessie van senior consultant Digital Analytics, Tije Vlam. Tije heeft jaren ervaring in het inzichtelijk maken van data en hoe je hier de juiste acties uit kan ondernemen. Iemand zei ooit over hem: “combineer zijn topsportmentaliteit met zijn analytische kennis en je bent zeker van vlammende rapportages”. Ha. Maar het is wel waar. Je kent Tije misschien ook van zijn artikelen op Frankwatching, Emerce of Marketingfacts. Of van het Digital Analytics-hoofdstuk in het Marketingfacts jaarboek 2018-2019 en 2019-2020!

Where Marketing Meets Service
Tije Vlam tijdens Where Marketing Meets Service

Hoe kies je het juiste DMP?

Tijdens zijn sessies wakkert Tije graag het vuurtje aan als het om goede metingen gaat, zo ook tijdens Where Marketing Meets Service. Elke zichzelf respecterende marketeer wil tegenwoordig aan de slag met een DMP. Maar ben je daar wel klaar voor? Waarom kan een DMP goed zijn voor je e-commerce bedrijf en vooral voor je klanten? En hoe kies je het juiste DMP in het snelgroeiende aanbod? Wie in Kalvermelk 1 zat, heeft geleerd waar je op moet letten en wat de grootste verschillen zijn tussen bekende en onbekende DMP’s, zodat je voor jouw organisatie de juiste keuze maakt!

Meer weten over de presentatie van Tije? Klik hier om de presentatie te downloaden.