Anchor links in Google snippets

Er worden tegenwoordig anchor links getoond in Google snippets. Afgelopen donderdag stuitten we al op dit fenomeen. Google heeft inmiddels officieel bevestigd dat er anchor links in snippets gebruikt worden en dat het hier om een nieuwe functionaliteit gaat.


Twee soorten anchor links in snippets
Anchor links kunnen op 2 manieren in snippets worden getoond. Ten eerste zijn er links die verwijzen naar bepaalde secties van een pagina. Hieronder staat een voorbeeldweergave van een dergelijke anchor link in een snippet.

anchor_link_snippet_1.png

Ook kan Google anchor links tonen die op de pagina zelf in een artikel voorkomen. Een dergelijke snippet met anchor link is hieronder te zien.

anchor_link_snippet_2.png

Wanneer op de anchor link in de snippet geklikt wordt, gaat de gebruiker automatisch naar de sectie van de pagina waar de link naar verwijst. Handig als je bijvoorbeeld naar een band zoekt en alleen wilt weten welke albums ze hebben uitgebracht.

Het is nu mogelijk om nog gerichter informatie aan te bieden door anchor links op de website te gebruiken. Bij juist gebruik worden deze anchor links dan in de snippet getoond. Dit zorgt ervoor dat gebruikers niet meer door ongewenste informatie hoeven te spitten, maar direct via de anchor link in de snippet op de juiste sectie terechtkomen.