Authority building: 13 effectieve link building strategieën anno nu

Geschatte leestijd: 2 minuten

Link building is door de komst van social media en de steeds geavanceerder wordende technologie en algoritmen van zoekmachines door de jaren heen sterk veranderd. Deze trends en ontwikkelingen leiden ertoe dat een integrale aanpak van zoekmachine-optimalisatie (SEO) steeds belangrijker wordt voor maximaal resultaat. In deze presentatie “Effectieve link building strategieën anno 2011” zetten we de belangrijkste linkwaarde factoren en actuele trends uiteen en bieden we een overzicht van strategieën om uw online autoriteit via link building te verbeteren.

Bekijk de presentatie “Effectieve link building strategieën” online.
Van link building naar authority building

Afstemming van SEO werkzaamheden – waaronder link building – op andere bedrijfsdiscplines zoals webcare, online PR en social media is cruciaal anno 2011. Bovendien leidt de komst van social media als Twitter en Facebook en de impact hiervan op rankings tot de vraag of links nog wel leading zijn in “link building”. Social media draait immers veel meer om het effectief bereik en de invloed die een persoon of bedrijf heeft binnen een social netwerk. Bij Traffic Builders zijn we dan ook van mening dat link building is verworden tot wat wij noemen “authority building”. Binnen authority building draait het veel meer om het opbouwen van online autoriteit via een diversiteit aan methoden en technieken dan om het opbouwen van linkverwijzingen.

Contextual brand mentioning
Een voorbeeld hiervan is wat ik maar heb genoemd “contextual brand mentioning”. Contextual brand mentioning wil zoveel zeggen als “een vermelding van bijvoorbeeld een persoon, bedrijf of merk in een relevante context”. De gedachtengang erachter is dat zoekmachines prima in staat zijn om personen, merknamen of bedrijfsnamen te destilleren uit tekst. Ook weten zoekmachines welke domeinnaam het meest relevante zoekresultaat is voor de desbetreffende woordcombinatie, en wat het thema of de context is waarbinnen het merk, de persoon of het bedrijf wordt vermeld. Op deze manier kan het noemen van bijvoorbeeld een bedrijfsnaam in een (thema)relevante context de rankings van de domeinnaam die het meest relevante zoekresultaat vormt voor keywords binnen hetzelfde thema positief beïnvloeden. zelfs wanneer er géén linkverwijzing is naar de desbetreffende domeinnaam.

In een presentatie genaamd “The Future of Digital Marketing” uit 2008 spraken we al uit dat dit fenomeen, toen nog onbekend, een bijdrage levert aan de online autoriteit van een domeinnaam zoals gezien door zoekmachines als Google. Inmiddels is door Google in meerdere berichten te kennen gegeven dat vermeldingen van auteurs en bedrijfsnamen in een relevante context wel degelijk impact hebben op de toegekende autoriteit en daarmee rankings. Ook buiten social media als Twitter en Facebook om.

Deze en andere trends, ontwikkelingen en strategieën behandelen we in de onderstaande presentatie, zoals ook gegeven tijdens IAM’11 in de RAI op 15 en 16 juni 2011.

Maximaal resultaat uit link building / authority building
Wilt u ook maximaal resultaat halen uit link building? Of wilt u meer weten over welke authority building strategieën passen bij uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Meer interessante blogs over
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.