Wolter Tjeenk Willink 17 juni 2011 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: 2 minuten

Link building is door de komst van social media en de steeds geavanceerder wordende technologie en algoritmen van zoekmachines door de jaren heen sterk veranderd. Deze trends en ontwikkelingen leiden ertoe dat een integrale aanpak van zoekmachine-optimalisatie (SEO) steeds belangrijker wordt voor maximaal resultaat. In deze presentatie “Effectieve link building strategieën anno 2011” zetten we de belangrijkste linkwaarde factoren en actuele trends uiteen en bieden we een overzicht van strategieën om uw online autoriteit via link building te verbeteren.

Bekijk de presentatie “Effectieve link building strategieën” online.
Van link building naar authority building

Afstemming van SEO werkzaamheden – waaronder link building – op andere bedrijfsdiscplines zoals webcare, online PR en social media is cruciaal anno 2011. Bovendien leidt de komst van social media als Twitter en Facebook en de impact hiervan op rankings tot de vraag of links nog wel leading zijn in “link building”. Social media draait immers veel meer om het effectief bereik en de invloed die een persoon of bedrijf heeft binnen een social netwerk. Bij Traffic Builders zijn we dan ook van mening dat link building is verworden tot wat wij noemen “authority building”. Binnen authority building draait het veel meer om het opbouwen van online autoriteit via een diversiteit aan methoden en technieken dan om het opbouwen van linkverwijzingen.

Contextual brand mentioning
Een voorbeeld hiervan is wat ik maar heb genoemd “contextual brand mentioning”. Contextual brand mentioning wil zoveel zeggen als “een vermelding van bijvoorbeeld een persoon, bedrijf of merk in een relevante context”. De gedachtengang erachter is dat zoekmachines prima in staat zijn om personen, merknamen of bedrijfsnamen te destilleren uit tekst. Ook weten zoekmachines welke domeinnaam het meest relevante zoekresultaat is voor de desbetreffende woordcombinatie, en wat het thema of de context is waarbinnen het merk, de persoon of het bedrijf wordt vermeld. Op deze manier kan het noemen van bijvoorbeeld een bedrijfsnaam in een (thema)relevante context de rankings van de domeinnaam die het meest relevante zoekresultaat vormt voor keywords binnen hetzelfde thema positief beïnvloeden. zelfs wanneer er géén linkverwijzing is naar de desbetreffende domeinnaam.

In een presentatie genaamd “The Future of Digital Marketing” uit 2008 spraken we al uit dat dit fenomeen, toen nog onbekend, een bijdrage levert aan de online autoriteit van een domeinnaam zoals gezien door zoekmachines als Google. Inmiddels is door Google in meerdere berichten te kennen gegeven dat vermeldingen van auteurs en bedrijfsnamen in een relevante context wel degelijk impact hebben op de toegekende autoriteit en daarmee rankings. Ook buiten social media als Twitter en Facebook om.

Deze en andere trends, ontwikkelingen en strategieën behandelen we in de onderstaande presentatie, zoals ook gegeven tijdens IAM’11 in de RAI op 15 en 16 juni 2011.

Maximaal resultaat uit link building / authority building
Wilt u ook maximaal resultaat halen uit link building? Of wilt u meer weten over welke authority building strategieën passen bij uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Authority building: 13 effectieve link building strategieën anno nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/