Vergroot je online autoriteit

Robbert, SEO-specialist

Authority building

Zoekmachines bepalen de autoriteit aan de hand van interne en externe factoren. Met authority building werk je op duurzame en authentieke wijze aan het vergroten van jouw online autoriteit. Thematisch sterke content wordt doelgericht ingezet én hergebruikt om een relevant sterk backlinkprofiel op te bouwen.

Onze andere SEO-diensten

Over authority building

De SEO-specialisten van Traffic Builders helpen je met het opzetten, uitrollen én monitoren van effectieve authority building-strategieën, en weten jou én je doelgroep geregeld positief te verrassen.

Wat is authority building?

Met doordachte authority building optimaliseer je jouw thematische zichtbaarheid en concurrentiekracht in zoekmachines. Primair doel: betere organische rankings voor jouw geprioriteerde webpagina’s. Toenemende zichtbaarheid van jouw (niche-)expertise en USP’s op ándere platforms dan jouw eigen kanalen, is daarvoor van groot belang. Authority building is een waardevolle uitbreiding op traditionele seo linkbuilding. In beide gevallen werken we aan off-page optimalisatie, maar in het eerste geval staat de kwaliteit van te verkrijgen backlinks en externe ‘brand mentions’ altijd centraal.

Doelgroeprelevante content

Authority building is vaak niet makkelijk. Dat komt vooral door de afhankelijkheid van andere partijen. Op je eigen website doelgroeprelevante content publiceren lukt eerder dan zichtbaarheid verkrijgen op externe platformen waar jouw thematiek wordt behandeld en jouw doelgroepen rondkijken. Je moet content creëren en/of aanleveren met échte meerwaarde (door verdieping, een scoop, unieke inhoud). Alleen dan heeft de externe publisher ook baat bij jouw te plaatsen content en/of backlink. Dit wil je niet eenmalig maar liever frequent doen, omdat pas dan jouw organisatie sneller voor belangrijke (niche-)thema’s betere zichtbaarheid en meer traffic genereert.

Kansen benutten met SEO en content marketing

Wie bekend is met de diverse strategieën die voor effectieve authority building gebruikt kunnen worden, ziet vooral volop kansen. Dit is exact het startpunt dat onze ervaren SEO- en Content-consultants in staat stelt voor jou het verschil te maken. Vanzelfsprekend nemen we jou werk uit handen waar dat in het proces maar kan of gewenst is. Transparante communicatie, periodiek overleg en kennisoverdracht kenmerken onze doelgerichte samenwerking.

Korte en lange termijn-tactieken

Quickwins benutten we door het slim cureren van sterke content en het verkleinen van de achterstand op concurrenten via relatief makkelijke linkvergaring (seo linkbuilding). Meer tijd kosten werkzaamheden die aanschuren tegen bedrijfsprocessen als PR en social media, of het actief creëren van nieuwe waardevolle blogcontent en ‘Hero-content’. Kennisintensieve werkzaamheden leveren echter eerder een duurzame bijdrage aan online autoriteit. Deze content kan de concurrentie ook minder snel kopiëren.

Thomas Klamer | Digital Consultant | SEO

Thomas is een van onze SEO-specialisten die zijn hand niet omdraait voor complexe trajecten, technische migraties en keywordanalyses.
SEAT Private Lease: verbetering autoriteit door influencer marketing-image

SEAT Private Lease: verbetering autoriteit door influencer marketing

Lees verder

Veelgestelde vragen

Hoe pakken jullie authority building aan?

Wanneer wij jou gaan helpen om authority building resultaatgericht op te starten, zijn drie zaken belangrijk om doelen te realiseren: focus, research en samenwerking. Samen definiëren we voor welke specifieke (sub-)thema’s jij online jouw gepercipieerde expertise kunt of moet vergroten. Daarna voeren wij de juiste analyses uit om een aantoonbaar effectieve (outreach) strategie te kunnen opstellen.

Wat kan ik verwachten van authority building?

Onze authority building-trajecten bevatten o.a. de volgende onderdelen:

Analyse van huidige online autoriteit van opdrachtgever
Thematisch relevante concurrentieanalyse
Doorspreken van de meest effectief geachte authority building-tactieken
Koppeling tussen de juiste klantreis-fase (REAN-model) en strategische content
Benodigdheden voor ‘Linkbuilding setup’ borgen (vb. eigen e-mailadres)
Planning van actiepunten, gebaseerd op prioriteiten, kansen en bv. PR-agenda
Voorstel qua uitvoering: rolverdeling tussen Traffic Builders en opdrachtgever
Oppakken afgestemde werkzaamheden incl. benodigde onderlinge afstemming
Monitoring van resultaten o.b.v. relevante KPI’s & insights implementeren

Wie volgt?

Topmondzorg logo
Eneco logo
Leasplan logo
Fletcher hotels logo
Safescan logo
Woonboulevard Poortvliet logo

Over Traffic Builders: zoekmachineoptimalisatiebureau sinds 2001

Heldere afspraken, een duidelijke roadmap, gehaalde deadlines en constructieve communicatie vormen de basis van onze samenwerking. We werken volgens een resultaatgericht aanpak, stellen de juiste vragen en maken er een sport van om jouw online doelen te overtreffen.

Meer synergie en frisse ideeën

Onze ervaring met authority building leert dat er sneller stappen worden gemaakt als bedrijfsprocessen als PR, marcom en social media doelgericht worden aangehaakt. De verbindende factor kan zijn het thema, specifieke landingspagina’s, de jaarplanning of overlappende doelstellingen. Bespaar met elkaar zo tijd, geld en energie en benut wat elkaar sneller vooruithelpt!

SEO-diensten Traffic Builders

  • Maatwerk workshops (o.a. tooling, content marketing, copywriting, bloggen, social media etc.)
  • Audits (contentkwaliteit, engagement, content gaps etc.), ook bij concurrenten
  • Borging van werkwijzen via checklists en handleidingen
  • Sparring- en inspiratiesessies met stakeholders

SEO-specialisten

Onze SEO-specialisten weten waar ze het over hebben. Autoriteit, techniek en content zijn drie pijlers waar we dagelijks mee in de weer zijn. Of het nu gaat om een websitemigratie, verbetertraject, advies over AI copywriting tools of het monitoren van SEO-KPI’s: ons team van SEO-experts, content marketeers, strategen en copywriters zorgen ervoor dat jouw autoriteit structureel verbetert.

Genoeg gepraat. Laten we praten.

Hidden
Hidden
Hidden