Marek 21 januari 2009 / Social Media Marketing
Leestijd: < 1 minuten

Barack Obama heeft op YouTube zijn filmpjes aangeboden als downloads. Ook was Barack Obama op Facebook te volgen via een applicatie die live video streams van CNN combineerde met de gebeurtenissen op zijn profiel op Facebook. Hoewel de inauguratie gisteren heeft plaatsgevonden en social media hierbij niet geschuwd werden, lijkt volgens Google.com nog steeds George W. Bush de president van Amerika. Dit ondanks de inspanningen van Barack Obama op YouTube en Facebook.

Barack Obama, de eerste president die internet en social media omarmt als dragers voor zijn uitingen, wordt door Google.nl wel al als president van Amerika gezien. In de top-10 van zoekresultaten staat alleen Barack Obama. Op Google.com staat bij de zoekopdracht president of america als tweede resultaat in de meta description: President Bush on Tuesday said… Hiermee bekleedt Bush van alle presidenten nog steeds de hoogste positie bij deze zoekopdracht. In de zoekresultaten zijn de filmpjes van Barack Obama op YouTube en het profiel van Obama op Facebook nergens te bekennen.

Google.com is overigens niet de enige. Ook Yahoo! geeft George W. Bush nog steeds het hoogst weer. Blijkbaar gaat zoekmachine-optimalisatie via social media niet vanzelf en is er meer nodig om als president hoog te scoren dan de vele inspanningen van Barack Obama op Facebook en YouTube…

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Barack Obama ondanks Facebook, YouTube en CNN nog steeds niet president van Amerika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/