Barack Obama ondanks Facebook, YouTube en CNN nog steeds niet president van Amerika

Barack Obama heeft op YouTube zijn filmpjes aangeboden als downloads. Ook was Barack Obama op Facebook te volgen via een applicatie die live video streams van CNN combineerde met de gebeurtenissen op zijn profiel op Facebook. Hoewel de inauguratie gisteren heeft plaatsgevonden en social media hierbij niet geschuwd werden, lijkt volgens Google.com nog steeds George W. Bush de president van Amerika. Dit ondanks de inspanningen van Barack Obama op YouTube en Facebook.

Barack Obama, de eerste president die internet en social media omarmt als dragers voor zijn uitingen, wordt door Google.nl wel al als president van Amerika gezien. In de top-10 van zoekresultaten staat alleen Barack Obama. Op Google.com staat bij de zoekopdracht president of america als tweede resultaat in de meta description: President Bush on Tuesday said… Hiermee bekleedt Bush van alle presidenten nog steeds de hoogste positie bij deze zoekopdracht. In de zoekresultaten zijn de filmpjes van Barack Obama op YouTube en het profiel van Obama op Facebook nergens te bekennen.

Google.com is overigens niet de enige. Ook Yahoo! geeft George W. Bush nog steeds het hoogst weer. Blijkbaar gaat zoekmachine-optimalisatie via social media niet vanzelf en is er meer nodig om als president hoog te scoren dan de vele inspanningen van Barack Obama op Facebook en YouTube…