Marek 09 januari 2009 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: 2 minuten

Miserable failure. Veel mensen zullen het geprobeerd hebben in de zoekmachines. Als je miserable failure (verschrikkelijke mislukking) intypt als zoekterm, komt George W. Bush bovenaan te staan. Sterker nog: gebruik de ‘Ik doe een Gok‘-button, en je komt terecht op een pagina over Bush. Door Bush moet Barack Obama, zijn opvolger, nu uitkijken dat niet ook hij eindigt als een ‘miserable failure’.

Barack Obama bestempeld als miserable failure bijna onvermijdelijk
Dat bij miserable failure George W. Bush bovenaan in de zoekresultaten verschijnt, is het werk geweest van een zogeheten Googlebomb, waarbij heel veel mensen vanaf een bepaalde pagina met de tekst miserable failure hebben gelinkt naar de biografie van Bush. De droom van iedere link builder is dus de nachtmerrie geworden van de bijna afgeloste president: ongekende linkpopulariteit. Inmiddels heeft Google wel maatregelen genomen, maar de kans is bijna onvermijdelijk dat Barack Obama in de toekomst onbedoeld door de zoekmachines zal worden bestempeld als miserable failure.

Hoe wordt Obama een miserable failure?
Als zoekmachines George W. Bush laten zien bij de zoekterm miserable failure, hoe kan het dan dat Obama hetzelfde lot beschoren is? Google zegt inmiddels de Googlebomb te hebben verholpen, dus er zou niets aan de hand moeten zijn. Het probleem steekt pas de kop op als op de pagina van de nieuwe president de woorden ‘miserable’ of ‘failure’ worden gebruikt. Of nog erger: de combinatie ‘miserable failure’.

Het probleem begon toen in het Witte Huis duidelijk werd dat Bush erg goed scoorde op de term miserable failure. De biografie van de president werd verplaatst naar een nieuwe sectie op de website. Op de oude URL moest alleen wel een redirect geplaatst worden, omdat veel mensen de pagina in hun Favorieten hadden staan. Door deze verplaatsing hoopten de medewerkers de Googlebomb te slim af te zijn. Echter, door de redirect veranderde er niets anders dan de URL van de uiteindelijke bestemming en bleef Bush in de zoekresultaten van alle grote zoekmachines de ‘miserable failure’.

Het grootste probleem is echter, dat de nieuwe locatie van de biografie een pagina is waarop de biografie van elke president komt te staan. Dus als straks de biografie van Barack Obama op die pagina staat en er ergens op die pagina ‘miserable’, ‘failure’ of ‘miserable failure’ gaat voorkomen, dan begint de strijd met de zoekmachines van voren af aan. Maar dan met Barack Obama in de topposities van de zoekresultaten.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Barack Obama wordt ‘miserable failure’ als zoekmachines er niets aan doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/