Basic titles voor business websites

Geschatte leestijd: 3 minuten

In mijn laatste post over het schrijven van titles heb ik afgerekend met de drie-doelgroepen theorie voor webcopy. Maar hoe zit het met webcopy voor een corporate website? Welke titles zijn het meest krachtig in de zoekmachines en geven de website een duidelijke structuur? Het definieren van de juiste title tag strategie kan je hierbij helpen.


Maar eerst nog even een belofte nakomen die ik in mn vorige post heb gedaan. Hier vier voorbeelden van opvallende titles:

“Google Says Trust Us, While We Take Over Your Business”
“How to murder your husband”
of
Seo tips voor titles ;o)
Search engine reputation management: damage control

Duurzame traffic
Zoals Wolter ook al aangeeft in zijn post wordt er nog altijd sterk geleund op PPC-campagnes om traffic te genereren. Terwijl er via de organische zoekresultaten een bezoekers-/leadstroom te verkrijgen is die zowel duurzaam als op de lange termijn goedkoper is. Een duidelijke title-strategie is daarom onmisbaar tijdens het opzetten van een websitestructuur. Zelf hou ik daarbij de volgende strategie aan. Op de homepagina zet ik omwille van een duidelijke navigatie de bedrijfsnaam vooraan waarna het belangrijkste keyword in de vorm van een pay-off wordt verwerkt (als er geen pay-off beschikbaar is, stel ik voor een opvallend slechte te schrijven en te vertrouwen op David Brinks en zijn gehele team om een nieuwe te verzinnen..).

Op alle achterliggende menu-pagina’s is het vaak voldoende om slechts het keyword en de bedrijfsnaam te vermelden. Het blijkt dat Google primair voor deze structuur gaat, terwijl Yahoo de strategie van keyword only t beste waardeert. Lees ook deze bijdrage van Micheal Gray. Uiteraard is een title in een zinvorm vaak veel attractiever en dus effectiever met een hogere click through ratio als gevolg. Denk bij het schrijven van titles ook eens aan het vermelden van prijzen in de title tag: dat converteert ook altijd goed. Een voorbeeld zie je hieronder:

 

Winterbanden | 1.300.000 slijtvaste kilometers v.a. 200 | ProGRiP

Koppen
Quot Capita tot sensus. Zoveel hoofden, zoveel zinnen. En zo is het ook met koppen. Daarom is het testen van schrijfwerk van groot belang voor elke copywriter. In een artikel voor Marketing Rendement heb ik al eens geschreven dat herschrijven en groot deel uitmaakt van ons vak. In de toolbox van elke copywriter hoort dan ook een snippet viewer te zitten. Zelf gebruik ik de snippet viewer die is verwerkt in onze vernieuwde toolkit ‘RankInspector’ (welke binnenkort officieel wordt gelanceerd). Het stelt me in staat in een oogopslag alle snippets (dus title, description en url) te beoordelen die de verschillende zoekmachines ons tonen. Ook hier wordt weer het belang van goed gebruik van keywords onderstreept. De keywords die in de zoekopdracht voorkomen worden namelijk dikgedrukt weergegeven in de title, url en in de description. Daarnaast kom je er via de snippet viewer snel achter of de description die je hebt geschreven, wel wordt weergegeven in de zoekmachines. Is de description niet relevant genoeg voor de zoekopdracht? Dan wordt het werk voor je gedaan en toont de zoekmachine een automatisch samengestelde samenvatting. Een gemiste kans dus. Kortom: ben je niet tevreden over de snippet of ben je niet onderscheidend genoeg van de concurrenten op een bepaalde zoekopdracht? Open je statistiekenprogramma, doe een nulmeting en begin opnieuw!

Hier alvast een preview van de snipppetviewer binnen onze seo software toolkit RankInspector:

Rankinspector

Nog niet uitgelezen? HIer meer leesvoer over seo copywriting:

http://www.problogger.net/archives/2006/06/23/title-tags-and-seo-2/
http://copywriterunderground.com/2007/06/12/whats-a-good-copywriter-worth-how-about-12-million/
http://www.jasonunger.com/2007/06/05/when-good-web-headlines-go-bad/

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.