‘Bedrijfsprofiel in Google Plus beïnvloedt rankings voorlopig niet’

Google wil in het onlangs gelanceerde sociale netwerk Google Plus testen uitvoeren met merkenpagina’s. De zoekreus zoekt daarvoor merken die actief zijn binnen de diverse sociale media, en veel volgers hebben. Over twee weken gaat de test van start met de paginas die overeenkomst vertonen met Facebook-bedrijfspaginas. Vooralsnog zal de aanwezigheid van bedrijven op Google Plus de zoekresultaten niet beïnvloeden, aldus Google.

Sinds de lancering van Google Plus (ook wel: Google+) hebben al diverse merken een pagina aangemaakt onder een persoonsprofiel. Onder meer Ford Motor is al vrij actief op Google’s sociale netwerk, bijvoorbeeld in de hangout, de plek waar leden met elkaar kunnen communiceren via tekst- of videochat.

Christian Oelink van Google laat in een gesprek met Ad Age weten dat Google nu actief op het netwerk speurt naar accounts van bedrijven of merken, om deze offline te halen. De pagina van Ford daarentegen blijft online, deze gaat mee in de test. Hij vertelt dat ook MTV en enkele non profit-organisaties in Europa al actief zijn op het netwerk. En natuurlijk de grote techblogs als bijvoorbeeld Mashable.

Sociaal actieve merken krijgen voorkeur

In de test worden enkele merken meegenomen die al een pagina hebben aangemaakt, maar ook grote namen als Dell. Om in de testfase een zo divers mogelijk publiek te krijgen, moeten ook kleine bedrijven meegenomen worden. Oelink meldt wel vooral op zoek te zijn naar merken die al langer actief zijn op sociaal vlak en die een proactief en betrokken publiek hebben. Dat wordt niet alleen afgemeten aan het aantal Facebook-likes van een merk, maar bijvoorbeeld ook de activiteit op een plek als YouTube.

Duizenden inschrijvingen

Begin volgende week wordt de inschrijving voor de test gesloten. Over twee weken moeten de deelnemers beschikking krijgen over een eigen merkpagina, die dus grote overeenkomsten lijkt te gaan vertonen met de merkenpagina’s van de grote concurrent Facebook. Binnen een dag hebben al duizenden merken een aanmelding ingediend. Slechts enkele honderden hiervan worden in de test meegenomen. Later zullen dat er meer worden.

‘Google Plus-merkenpagina: geen invloed op zoekresultaten’

Volgens Oelink is de Google Plus-hangout een van de plekken waar bedrijven straks letterlijk face-to-face met hun klanten kunnen praten.

Hij heeft daarnaast gemeld dat aanwezigheid op Google+ de zoekresultaten voor bedrijven voorlopig niet zal beïnvloeden. De +1-button lijkt daar wel voor gebruikt te worden.

Bron: emerce.nl