Marek 02 februari 2009 / Social Media Marketing
Leestijd: < 1 minuten

Social media worden door veel muzikanten gebruikt voor de marketing van hun muziek. Veel nieuw talent (en wat hoopt daarvoor door te gaan) zet op social media sites als YouTube, Wikipedia en MySpace zijn profiel en wat voorbeelden van zijn kunsten. Met name MySpace wordt door veel muzikanten als marketingkanaal gebruikt. Toch blijken YouTube en Wikipedia betere social media sites om je marketinginspanningen bereik te geven.


Voor het onderzoek naar de beste social media sites voor de marketing van muzikanten volgde Hitwise 1300 band- en artiestennamen. Bij het zoeken naar artiesten bleek bijna 24 procent eerst naar Wikipedia te gaan. YouTube bleek ook meer traffic te genereren dan de onder bands zeer populaire social media site MySpace.

Marketing muzikanten via social media: YouTube en Wikipedia betere SEO
Social media site MySpace scoort vooral minder goed op zoekmachine-optimalisatie. De andere twee social media sites scoren hoger in de organische rankings. Hitwise gebruikt als voorbeeld de artiest Taylor Swift. Bij het intoetsen van deze artiestennaam, scoren Wikipedia en YouTube het hoogst in de organische zoekresultaten. De social media sites scoren zelfs hoger dan de eigen website van de artiest. Voor artiesten die beter gevonden willen worden geldt dus hetzelfde als voor webwinkels: gebruik de juiste social media op de juiste manier.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Beste social media sites voor marketing muzikanten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/