Beste social media sites voor marketing muzikanten

Social media worden door veel muzikanten gebruikt voor de marketing van hun muziek. Veel nieuw talent (en wat hoopt daarvoor door te gaan) zet op social media sites als YouTube, Wikipedia en MySpace zijn profiel en wat voorbeelden van zijn kunsten. Met name MySpace wordt door veel muzikanten als marketingkanaal gebruikt. Toch blijken YouTube en Wikipedia betere social media sites om je marketinginspanningen bereik te geven.


Voor het onderzoek naar de beste social media sites voor de marketing van muzikanten volgde Hitwise 1300 band- en artiestennamen. Bij het zoeken naar artiesten bleek bijna 24 procent eerst naar Wikipedia te gaan. YouTube bleek ook meer traffic te genereren dan de onder bands zeer populaire social media site MySpace.

Marketing muzikanten via social media: YouTube en Wikipedia betere SEO
Social media site MySpace scoort vooral minder goed op zoekmachine-optimalisatie. De andere twee social media sites scoren hoger in de organische rankings. Hitwise gebruikt als voorbeeld de artiest Taylor Swift. Bij het intoetsen van deze artiestennaam, scoren Wikipedia en YouTube het hoogst in de organische zoekresultaten. De social media sites scoren zelfs hoger dan de eigen website van de artiest. Voor artiesten die beter gevonden willen worden geldt dus hetzelfde als voor webwinkels: gebruik de juiste social media op de juiste manier.