Betaversie zoekmachine Ask.com in Nederland gelanceerd

Geschatte leestijd: 1 minuten
Vandaag is de Nederlandse versie van zoekmachine Ask.com gelanceerd. Ask.com Nederland maakt gebruik van de algoritmische zoektechnologie van Ask.com, wat in de Verenigde Staten een van de 5 grootste zoekmachines is. 

Net als andere zoekmachines maakt Ask.com gebruik van de populariteit van links om resultaten te ordenen. Aks.com gaat echter verder. Ook de reputatie en autoriteit van webpagina’s onder experts weegt mee bij het vaststellen van de relevantie. Ask.com is de enige grote zoekmachine die het web verdeelt in ‘gemeenschappen’ per onderwerp en een hogere betrouwbaarheid toekent aan sites die volgens specialisten toonaangevend zijn op bepaalde gebieden. Van Google PageRank wordt echter ook al geruimere tijd vermoed dat de autoriteit van websites een rol speelt. Kwaliteit gaat dus prevaleren boven kwantiteit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement