Bing dé zoekmachine op BlackBerry-telefoons en -tablets

Bing, de zoekmachine van Microsoft, wordt de standaardzoekmachine voor BlackBerry-telefoons en -tablets. Via Bing kunnen onder meer spraakgestuurde zoekopdrachten worden uitgevoerd. De BlackBerry-apparaten worden ook voorzien van Bing Maps.

Het nieuws werd bekendgemaakt door Steve Ballmer (CEO Microsoft) tijdens de BlackBerry World-conferentie van RIM in Orlando. De zoekmachine van Microsoft wordt de standaardzoekmachine op de apparaten; het is nog onduidelijk of BlackBerry-gebruikers zelf een andere zoekmachine dan Bing kunnen instellen.

bing - zoekmachine.jpg

Diverse standaard Bing-applicaties op BlackBerry

Naast de ‘gewone’ zoekmachinefunctie van Bing gaat BlackBerry meer bieden. Via Bing zijn ook door spraak gestuurde zoekopdrachten mogelijk. BlackBerry 7 OS bood al de mogelijkheid om met spraak te zoeken en die mogelijkheid wordt nu ook in combinatie met Bing aangeboden. Ook andere Bing-applicaties, zoals Bing Maps en Groupon-concurrent Bing Deals, zijn standaard op de BlackBerry-telefoons aanwezig. Wanneer de Bing-diensten precies naar de BlackBerry-apparaten komen en of dat alleen voor bepaalde apparaten geldt, is nog niet gemeld.

Bron: tweakers.net