Wolter Tjeenk Willink 25 juli 2011 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: 2 minuten

Zoekmachine Bing is aan het testen met betaalde Adwords-advertenties direct in organische zoekresultaten. Dit meldt Searchengineland. Met een minieme notatie valt te zien dat het resultaat betaald is. De meningen binnen SEO-land zijn zeer verdeeld, want een plek kopen binnen organische resultaten lijkt ‘not done’.

Jaren geleden hadden zoekmachines een zogenaamd ‘paid inclusion-programma’. Betaalde je, dat was je er zeker van dat je content geïndexeerd werd (en dus getoond kón worden) door de zoekmachine. Een ranking-factor was het echter nooit. In 2009 stopte Yahoo met hun ‘paid inclusion’. Google Product Search was eerst ook niet helemaal zuiver op de graad.

Advertenties in Bing-SERP vallen niet erg op…

Bing test dus nu de advertenties in de organische resultaten, oftewel de SERP’s. Opvallend is – of eigenlijk dus juist niet – dat het nauwelijks zichtbaar is dat het om advertenties gaat. Een klein labeltje met ‘Ad’ is dan wel toegevoegd, maar dat kan ook snel over het hoofd gezien worden.

Kijk je wat beter, dan zie je vooralsnog wel dat bijvoorbeeld de title tag en meta description (basisonderdelen bij effectieve seo copywriting) in de overige zoekresultaten toch wel verschillend zijn – en je als gebruiker wat meer (onderscheidende) informatie geven, om daarmee mogelijk een hogere Click-through-rate te bewerkstelligen.

Afbeelding – Weergave Bing-zoekresultaten inclusief betaalde advertenties in SERP:

bing test advertenties in organische serp.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Microsoft, dat zoekmachine Bing maakt en beheert, zegt zelf het volgende:

“Were constantly testing and experimenting on Bing, and with that, we carefully measure user engagement and reaction to these changes. We have nothing further to share at this time.”

Wordt vervolgd.

Bron: searchengineland.com

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Bing test advertenties in organische resultaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/