Bing test advertenties in organische resultaten

Geschatte leestijd: 2 minuten

Zoekmachine Bing is aan het testen met betaalde Adwords-advertenties direct in organische zoekresultaten. Dit meldt Searchengineland. Met een minieme notatie valt te zien dat het resultaat betaald is. De meningen binnen SEO-land zijn zeer verdeeld, want een plek kopen binnen organische resultaten lijkt ‘not done’.

Jaren geleden hadden zoekmachines een zogenaamd ‘paid inclusion-programma’. Betaalde je, dat was je er zeker van dat je content geïndexeerd werd (en dus getoond kón worden) door de zoekmachine. Een ranking-factor was het echter nooit. In 2009 stopte Yahoo met hun ‘paid inclusion’. Google Product Search was eerst ook niet helemaal zuiver op de graad.

Advertenties in Bing-SERP vallen niet erg op…

Bing test dus nu de advertenties in de organische resultaten, oftewel de SERP’s. Opvallend is – of eigenlijk dus juist niet – dat het nauwelijks zichtbaar is dat het om advertenties gaat. Een klein labeltje met ‘Ad’ is dan wel toegevoegd, maar dat kan ook snel over het hoofd gezien worden.

Kijk je wat beter, dan zie je vooralsnog wel dat bijvoorbeeld de title tag en meta description (basisonderdelen bij effectieve seo copywriting) in de overige zoekresultaten toch wel verschillend zijn – en je als gebruiker wat meer (onderscheidende) informatie geven, om daarmee mogelijk een hogere Click-through-rate te bewerkstelligen.

Afbeelding – Weergave Bing-zoekresultaten inclusief betaalde advertenties in SERP:

bing test advertenties in organische serp.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Microsoft, dat zoekmachine Bing maakt en beheert, zegt zelf het volgende:

“Were constantly testing and experimenting on Bing, and with that, we carefully measure user engagement and reaction to these changes. We have nothing further to share at this time.”

Wordt vervolgd.

Bron: searchengineland.com


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.