Bing voor mobiel internet in de maak

Bing gaat nu ook naar mobiel internet uitbreiden. Op weblog istartedsomething zijn screenshots opgedoken van de mobiele variant van Bing. Microsoft heeft een oude naam uit de kast getrokken voor dit project. Gaat Bing voor mobiel internet dan wel Kumo heten?

Bing voor mobiel internet krijgt voorlopig nog de werknaam Kumo mee, de naam die ook het op internet zo populaire Bing als werknaam meekreeg. Ondanks dat Live Search het in de VS goed doet en de mobiele variant zelfs lange tijd beter presteerde dan Google, krijgt de zoekmachine buiten Amerika op geen enkel platform voet aan de grond. Om die reden wil Microsoft nu Bing naar mobiel internet uitbreiden.

Bing voor mobiel internet is geheel nieuw
Bing voor mobiel internet zou dus heel gemakkelijk van de grond kunnen komen door een nieuw logo op een oude zoekmachine te plakken. De merknaam is immers ijzersterk gebleken. Microsoft gaat echter verder. Zo is Bing voor mobiel internet in tegenstelling tot Live Search mobile niet alleen beschikbaar voor Windows Mobile en Blackberry. Daarnaast komt er local content beschikbaar voor Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië. Hieronder staan enkele screenshots die een idee moeten geven van het uiterlijk van (Kumo of) Bing voor mobiel internet.