Bloggen over zoekmachinemarketing

De afgelopen weken hebben we per mail en via onder andere Ekudos een aantal inhoudelijke reacties en vragen gekregen over ons nieuwe zoekmachinemarketing blog. Om wat meer achtergrond info te geven over het (T)blog zet ik bij deze uiteen waarom we bepaalde keuzes hebben gemaakt en wat je de komende maanden (slash jaren) van ons kan verwachten.

Inhoud: search en traffic building
Het TBlog gaat in de eerste plaats uiteraard vooral over zoekmachinemarketing. We geven je inzicht in alles wat er speelt op het gebied van zoekmachine-optimalisatie, adverteren in zoekmachines en conversie-optimalisatie. Wat kan je naast ‘how-to posts’ nog meer verwachten op het TBlog?

  • Onze visie op ontwikkelingen in de search branche
  • Tool reviews, onderzoeken en cases
  • Verslagen van zoekmachinemarketing beurzen & presentaties
  • Gerelateerde traffic-building topics, zoals domaining

Daarnaast staan er een aantal posts op de planning in samenwerking met partners van Traffic Builders. Al met al verwachten we wekelijks een aantal leuke items toe te kunnen voegen aan de Nederlandse blogosphere.

Blog Functionaliteit
Traffic-Builders.com draait op Joomla. Prima open source content management systeem waar Traffic Builders al jaren gebruik van maakt en waar inmiddels een paar leuke blog add-ons voor beschikbaar zijn. In vergelijking met bijvoorbeeld WordPress is het helaas wat minder flexibel, maar we gaan ons best doen om de functionaliteit te optimaliseren. Een paar zaken die op onze to-do list pendelen:

  • Profielpagina’s van bloggers
  • Overzicht van de beste posts
  • Headlines op de homepage
  • De mogelijkheid om te reageren

Reactiemogelijkheid
Een blog is uiteraard geen blog zonder reactiemogelijkheid. We hebben echter bewust gekozen om nog even te wachten. Uiteraard omdat we eerst de rest van de functionaliteit op orde willen brengen, maar vooral ook om zelf een beetje in te komen met het bloggen tout court. Zodra de reactiemogelijkheid is geactiveerd doen we uiteraard een aankondiging op het blog.

Social Bookmarking & Sharing
Zoals je onderaan elke post kan zien hebben we in eerste instantie gekozen voor Add This. Met de bookmark plugin kan je een blogpost bookmarken of sharen via alle populaire internationale websites. Van de Nederlandse aanbieders hebben we voorlopig gekozen voor Ekudos en Nujij. Tot nu toe hebben de meeste van onze posts de homepage gehaald bij Ekudos. Hoewel daar momenteel nog niet heel veel votes voor nodig zijn, is het toch aardig 🙂

Kortom
De komende maanden zal het blog steeds meer vorm en inhoud krijgen. We gaan ons best doen om van het TBlog een onderscheidend plekje blogosphere te maken. Een must-read voor iedereen die interesse heeft in zoekmachinemarketing en traffic-building. Suggesties of vragen waar we wellicht aandacht aan kunnen besteden zijn uiteraard van harte welkom. Drop ons gerust een mailtje op info (AT) traffic-builders (DOT) com.