Komt jouw merk tot leven op je website? Test het met de Brand Effectiveness Scorecard!

De zoektocht naar producten en services begint online. Consumenten verwachten steeds meer van merken en voordat ze zich binden, bekijken ze je website. Ze willen weten of je geloofwaardig bent en meerwaarde biedt. Met de Brand Effectiveness Scorecard ga je na of jouw website een levendige merkuiting is die aansluit bij je doelgroep.

Online mechanisme vs. passieve brochure

Websites van nu moeten een online mechanisme zijn dat 24/7 werkt om het merk te bouwen, bezoekers te binden en leads te genereren. Als een merk continu bezoekers aantrekt, bindt en informeert, zorgt het ervoor dat bezoekers terug blijven komen. Wat we echter nog te vaak zien, zijn websites die meer lijken op een statische, passieve online brochure waarbij de communicatie alleen gaat over het aanbod en de organisatie. Soortgelijke statische website zijn als een speld in een hooiberg en springen niet boven de concurrentie uit.

Hoe maak je je website levendig?

Verplaats je eens in jouw bezoeker. Loop je content, afbeeldingen, layout en navigatie na en vraag jezelf af: wat zie ik? Wat heb ik nodig? Wat zou me tegenhouden om verder te kijken? De Brand Effectiveness Scorecard is een houvast die je helpt om erachter te komen hoe ver jouw website al is op dit gebied.

Brand Effectiveness Scorecard

Met de Brand Effectiveness Scorecard kun je op basis van 7 categorieën je website nalopen. Geef je website per punt een score van 1 tot 5. (1= niet aanwezig, 5= zeker weten!). Tel deze punten per categorie bij elkaar op en schrijf de totaalscore op. Per categorie staat vermeld wat de maximale score hiervan is. Tel uiteindelijk alle categorie-totalen bij elkaar op en bekijk je eindscore.

BONUS: is de website mobielvriendelijk? Voeg dan 15 punten aan je eindscore toe. Zo niet, haal er dan 15 punten vanaf.

brand-effectiveness-scorecard

Download de scorecard hier als pdf.

Maar het stopt hier niet

Ongeacht de behaalde score, is het altijd belangrijk om power aan je merk te blijven geven met behulp van je website. En het belangrijkste: blijf altijd optimaliseren! Kijk naar de bezoekers, de websiteprestaties en je merk. Vul de Scorecard om de zoveel tijd in en laat ook anderen dit doen. Een continu proces is namelijk de essentie van een geoptimaliseerd merk. Weet je niet waar te beginnen? Neem gerust contact op!