Niels Bijvoet 03 januari 2011 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten

Webbrowser Firefox heeft in Europa nu definitief Internet Explorer (IE) van Microsoft verdrongen. Dit blijkt uit onderzoek van Statcounter. In november jl. was het marktaandeel van de browsers nog nagenoeg gelijk, in december was het verschil bijna 4 procent in het voordeel van Firefox.

In totaal heeft Firefox nu 39,4% van het Europese browserverkeer in handen, tegenover 35,5% voor Internet Exploere (IE). Op positie 3 staat browser Chrome, met ruim 15% marktaandeel. Deze gegevens komen van statistiekenverzamelaar Statcounter.

IE 8 internationaal wel meest gebruikte browser

Microsoft had eind 2010 overigens wel een opsteker: volgens statistiekenverzamelaar Net Applications is IE 8 momenteel met ruim 33% de meest gebruikte browser wereldwijd.

Firefox 3.6 heeft de tweede positie in handen, met 18,5%. De nieuwste versie van de Microsoft-browser, IE 9, heeft nog maar 0,49% in handen, maar is dan ook nog niet officieel gelanceerd. Microsoft liet eerder al weten te verwachten dat het totale marktaandeel van IE zal toenemen nadat de nieuwste versie is gelanceerd.

Grootste stijger: Google Chrome

Zowel Statcounter als Net Applications geven aan dat de de grootste stijging wat betreft marktaandeel over 2010 aan Google Chrome toebehoort. De cijfers verschillen wel enigszins: volgens Net Applications had Chrome in januari wereldwijd zo’n 5,5% en in december bijna 10% marktaandeel. Volgens Statcounter steeg Chrome in 2010 zelfs van 6 naar 15,5%.

Bron: nu.nl

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Browser Firefox in Europa groter dan IE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/