Browser Firefox in Europa groter dan IE

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Webbrowser Firefox heeft in Europa nu definitief Internet Explorer (IE) van Microsoft verdrongen. Dit blijkt uit onderzoek van Statcounter. In november jl. was het marktaandeel van de browsers nog nagenoeg gelijk, in december was het verschil bijna 4 procent in het voordeel van Firefox.

In totaal heeft Firefox nu 39,4% van het Europese browserverkeer in handen, tegenover 35,5% voor Internet Exploere (IE). Op positie 3 staat browser Chrome, met ruim 15% marktaandeel. Deze gegevens komen van statistiekenverzamelaar Statcounter.

IE 8 internationaal wel meest gebruikte browser

Microsoft had eind 2010 overigens wel een opsteker: volgens statistiekenverzamelaar Net Applications is IE 8 momenteel met ruim 33% de meest gebruikte browser wereldwijd.

Firefox 3.6 heeft de tweede positie in handen, met 18,5%. De nieuwste versie van de Microsoft-browser, IE 9, heeft nog maar 0,49% in handen, maar is dan ook nog niet officieel gelanceerd. Microsoft liet eerder al weten te verwachten dat het totale marktaandeel van IE zal toenemen nadat de nieuwste versie is gelanceerd.

Grootste stijger: Google Chrome

Zowel Statcounter als Net Applications geven aan dat de de grootste stijging wat betreft marktaandeel over 2010 aan Google Chrome toebehoort. De cijfers verschillen wel enigszins: volgens Net Applications had Chrome in januari wereldwijd zo’n 5,5% en in december bijna 10% marktaandeel. Volgens Statcounter steeg Chrome in 2010 zelfs van 6 naar 15,5%.

Bron: nu.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.