Home » Traffic Builders nieuws » Browser Firefox in Europa groter dan IE

Browser Firefox in Europa groter dan IE

Webbrowser Firefox heeft in Europa nu definitief Internet Explorer (IE) van Microsoft verdrongen. Dit blijkt uit onderzoek van Statcounter. In november jl. was het marktaandeel van de browsers nog nagenoeg gelijk, in december was het verschil bijna 4 procent in het voordeel van Firefox.

In totaal heeft Firefox nu 39,4% van het Europese browserverkeer in handen, tegenover 35,5% voor Internet Exploere (IE). Op positie 3 staat browser Chrome, met ruim 15% marktaandeel. Deze gegevens komen van statistiekenverzamelaar Statcounter.

IE 8 internationaal wel meest gebruikte browser

Microsoft had eind 2010 overigens wel een opsteker: volgens statistiekenverzamelaar Net Applications is IE 8 momenteel met ruim 33% de meest gebruikte browser wereldwijd.

Firefox 3.6 heeft de tweede positie in handen, met 18,5%. De nieuwste versie van de Microsoft-browser, IE 9, heeft nog maar 0,49% in handen, maar is dan ook nog niet officieel gelanceerd. Microsoft liet eerder al weten te verwachten dat het totale marktaandeel van IE zal toenemen nadat de nieuwste versie is gelanceerd.

Grootste stijger: Google Chrome

Zowel Statcounter als Net Applications geven aan dat de de grootste stijging wat betreft marktaandeel over 2010 aan Google Chrome toebehoort. De cijfers verschillen wel enigszins: volgens Net Applications had Chrome in januari wereldwijd zo’n 5,5% en in december bijna 10% marktaandeel. Volgens Statcounter steeg Chrome in 2010 zelfs van 6 naar 15,5%.

Bron: nu.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een gedreven SEO Consultant, met extra aandacht voor content strategie, content marketing en mobile. Is in het weekend drummer in een toffe band.

Neem contact op met Niels
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail