Case Ad Hoc Data: no cure no pay zoekmachinemarketing

Geschatte leestijd: 3 minuten

adhocdata_logo.pngVorig jaar was Traffic Builders met de zoekmachinemarketing case van Huis & Hypotheek genomineerd voor de Search Engine Marketing Award 2007. Dit jaar was de case van Ad Hoc Data, leverancier van adresbestanden voor direct marketing onze inzending. Tot onze teleurstelling zijn we dit jaar niet bij de 3 genomineerden. Jammer, want de case heeft alle facetten in zich van de nu genomineerde cases die volgens het officiële persbericht zijn geselecteerd op kostenbesparing (eFocus), het "slim inzetten van negatieve UPC keywords" (Traffic4u) en het "ruimschoots terugverdienen van de investering op Adwords" (Valk.com). Bovendien hebben we dit zoekmachinemarketing traject op basis van 100% no cure no pay aangenomen.

Teleurgesteld, maar daarom zeker niet minder trots, presenteren we in deze post de volledige case zoals ingezonden naar de jury voor Speld in Hooiberg 2008.

Link voor gretige lezers die gelijk de case willen downloaden.

Over de zoekmachinemarketing case Ad Hoc Data
Een van de belangrijkste lessen die we hebben geleerd door de samenwerking met Ad Hoc Data is dat wanneer je zoekmachinemarketing echt naar een hoger niveau wil tillen om maximaal resultaat te behalen, een performance-based verrekeningsmodel en structurele aanpak eigenlijk een must is. Als we Ad Hoc Data bij aanvang van het traject om de investering hadden gevraagd die ze nu over een periode van bijna 2 jaar hebben gedaan, hadden we de opdracht nooit gegund gekregen. Maar belangrijker: Ad Hoc Data had nooit de resultaten behaald die ze nu heeft behaald.

Toegevoegde waarde van no cure no pay zoekmachinemarketing
In de huidige constructie hebben we meer tijd dan ooit tevoren besteed aan een volledig zoekmachinemarketing traject. Juist door deze inspanning en het risico dat we daarin – vertrouwende op het product en ons eigen kunnen – hebben genomen, is de website nu verantwoordelijk voor een omzet van vele honderd duizenden euro's per jaar. Door de abonnementsstructuur is de customer life time value vele malen hoger dan de initiële omzet bij werving van de klant. Ad Hoc Data is hiermee zeer content en in staat om een zeer slanke organisatie te blijven met vrijwel uitsluitend variabele kosten en een jaarlijks sterk toenemende winst. Ook Traffic Builders maakt uiteindelijk meer omzet en winst uit de samenwerking in vergelijking met het standaard verrekeningsmodel. We zien in performance-based verrekening dan ook de toekomst en zetten dit inmiddels bij een groot aantal partijen in meer of mindere mate in.

Met deze case laten we zien hoe zoekmachinemarketing ook als op zich zelf staand kanaal naar een hoger niveau getild kan worden, met als kernwaarden: marketinggedreven, resultaatgericht, structureel opgebouwd en continue in beweging".

Ad Hoc Data over de samenwerking met Traffic Builders
"Toen ik met Ad Hoc Data eind 2005 startte had ik geen ervaring met webshops en slechts een beetje met zoekmachinemarketing. Traffic Builders heeft dat voor mij in 1 hand genomen en een zoekmachinevriendelijke site gebouwd met daaraan gekoppeld een webshop plus een Google AdWords campagne. Aangezien ik geen idee had wat de AdWords campagne zou gaan opleveren en als start-up niet al te veel geld ter beschikking had hebben we zelfs op proef een Cure-And-Pay-afspraak gemaakt.

Dit speelde rond begin 2006. Nu eind 2007 kan ik spreken van een groot succes. We schrijven bijna tien klanten per dag op onze webwinkel en dat komt natuurlijk omdat we gewoon een goed product leveren tegen een geweldig scherpe prijs. Maar waar zouden we zijn met een webwinkel die niet vindbaar is? Dit succes kan geheel op het conto van Traffic Builders geschreven worden. Niet alleen hebben zij zich mijn business 'eigen' gemaakt – zich echt ingeleefd in mijn bedrijf – maar dat hebben ze vervolgens zeer effectief weten te vertalen in een schitterende website annex -winkel die zeer vindbaar is onder de relevante doelgroep! Het volgende project met Traffic Builders staat alweer in de steigers."

Download de case
Klik hier om de zoekmachinemarketing case Ad Hoc Data te downloaden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.