Oxxio

Tijdens onze samenwerking met Oxxio ligt onze focus vooral op het verhogen van het aantal aanmeldingen dat via de website binnenkomt. Deze case is één voorbeeld van de manier waarop wij samenwerken en hoe we de goede resultaten weten te behalen.

Probleemstelling

Tijdens onze samenwerking met Oxxio ligt onze focus vooral op het verhogen van het aantal aanmeldingen dat via de website binnenkomt. Oxxio wil de motivatie van de bezoekers verhogen en eventuele twijfel wegnemen.

Strategie

We hebben ervoor gekozen om met brand-optimalisatie aan de slag te gaan. Door de belangrijkste en unieke eigenschappen van Oxxio duidelijk te communiceren willen we voor bezoekers duidelijk maken wat de voordelen zijn en waarom zij zich juist bij Oxxio moeten aanmelden. Vandaar dat we hebben gekozen voor de volgende hypothese: “Door bezoekers boven de vouw van de belangrijkste UPS’s van Oxxio bewust te maken, zullen meer bezoekers zich aanmelden, omdat sneller helder is waar Oxxio voor staat.”

Aanpak

Na het uitvoeren van een aantal kwalitatieve onderzoeken kwamen we tot de gezamenlijke conclusie dat het voor bezoekers onduidelijk is wat nu de belangrijkste USP’s van Oxxio zijn. Over de gehele site werden verschillende USP’s aangeboden maar deze waren inconsistent en nooit zichtbaar boven de vouw. Ze waren daarom gemakkelijk te missen.

Voor de B variant van de website hebben we getest met het tonen van 3 merkspecifieke USP’s van Oxxio:

  • Superscherpe energietarieven
  • Slimme energie-app vol innovatieve tools
  • 100% Europese windstroom
Meer aanmeldingen
+19,2%
Resultaten

De nieuwe variant heeft gezorgd voor een significante toename van het aantal aanmeldingen. In totaal heeft de variant met de USP’s 19,2% extra aanmeldingen opgeleverd onder desktop bezoekers. De variant is dan ook kort na de test doorgevoerd op de website.

Geen uitdaging is ons te gek
Onze opdrachtgever aan het woord
Miranda Achterhoeven
Financieel directeur

"Traffic Builders heeft ervoor gezorgd dat er een stijging in ons bezoekersaantal plaatsvond."

Tools die we hebben ingezet

Meer weten over Traffic Builders?

Wij zijn benieuwd naar jouw uitdaging!

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.