Het begon in 2000 met twee ondernemers die zagen dat het anders kon in energieland. Eenvoudiger en goedkoper. En deze spirit van vernieuwing en vooruitgang is nog steeds hét uitgangspunt bij Oxxio. Je regelt bij deze energieleverancier je energie op een slimme, voordelige en eenvoudige manier. De samenwerking met Traffic Builders en Oxxio berust grotendeels op de wens om meer aanmeldingen te realiseren via de website – zo ook binnen deze case. 

DOELSTELLING

Tijdens onze samenwerking met Oxxio ligt onze focus vooral op het verhogen van het aantal aanmeldingen dat via de website binnenkomt. Oxxio wil dit doen door de motivatie van de bezoekers verhogen en eventuele twijfel wegnemen. Hier vroegen zij de hulp van Traffic Builders voor. 

STRATEGIE EN AANPAK

We hebben ervoor gekozen om met brand-optimalisatie aan de slag te gaan. Door de belangrijkste en unieke eigenschappen van Oxxio duidelijk te communiceren willen we voor bezoekers duidelijk maken wat de voordelen zijn en waarom zij zich juist bij Oxxio moeten aanmelden. Vandaar dat we hebben gekozen voor de volgende hypothese: “Door bezoekers boven de vouw van de belangrijkste UPS’s van Oxxio bewust te maken, zullen meer bezoekers zich aanmelden, omdat sneller helder is waar Oxxio voor staat.” 

Na het uitvoeren van een aantal kwalitatieve onderzoeken kwamen we tot de gezamenlijke conclusie dat het voor bezoekers onduidelijk is wat nu de belangrijkste USP’s van Oxxio zijn. Over de gehele site werden verschillende USP’s aangeboden maar deze waren inconsistent en nooit zichtbaar boven de vouw. Ze waren daarom gemakkelijk te missen.

Voor de B variant van de website hebben we getest met het tonen van 3 merkspecifieke USP’s van Oxxio:

  • Superscherpe energietarieven
  • Slimme energie-app vol innovatieve tools
  • 100% Europese windstroom

RESULTAAT

De nieuwe variant heeft gezorgd voor een significante toename van het aantal aanmeldingen. In totaal heeft de variant met de USP’s 19,2% extra aanmeldingen opgeleverd onder desktop bezoekers. De variant is dan ook kort na de test doorgevoerd op de website. 

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Our Partners