Belden: van banner tot hot-lead

Belden is al 100 jaar leider in het ontwerpen en produceren van geïsoleerde draad-, kabel- en aanverwante producten. Het doel is om in 11 landen in Europa awareness (meetbaar in impressies) te realiseren waarbij Belden meer onder de aandacht komt als solutions partner.

544

MQL's

+36%

Target

Uitdaging

Belden wil groeien in de Europese maakindustrie voor het aanleggen, onderhouden en automatiseren van dataprocessen en veiligheid. Het doel is om in 11 landen in Europa awareness (meetbaar in impressies) te realiseren waarbij Belden meer onder de aandacht komt als solutions partner. Daarnaast wil het starten met het genereren van minimaal 400 MQL’s als potentiële leads voor Solution Accountmanagers van Belden.

Strategie

Belden richt zich op bedrijven met een uitgebreid datanetwerk en bedrijven die op zoek zijn naar automatisering van processen. De focusdoelgroep zijn C-level en leden van het Decision Making Unit (DMU). Vanwege het niche karakter hiervan werken we samen met een techpartner die ons inzicht biedt over Information Technology Decision Makers (ITDMs) en het netwerk heeft om relevant bereik te realiseren. Om awareness te realiseren voor Belden worden voor voldoende touchpoints de kanalen Search, LinkedIn, Display en YouTube ingezet. Voor leadgeneratie (MQL’s) is leadkwalificatie nodig. Hiervoor schetsen we een profiel van de doelgroep waaraan een MQL herkend wordt, waarvoor Foundry de data- en mediapartner is. Voor het vormgeven van deze strategie maken we gebruik van ons REAN-model.

Invulling REAN-model voor Belden
Invulling REAN-model voor Belden

Campagne

We creëren meerdere touchpoints om in verschillende fasen de doelgroep te bereiken, door upper funnel inzet van programatic display ads, LinkedIn, PPC en YouTube. We werken samen met Foundry, dat bekend staat als internationaal relevante uitgever van de technologie sector en toegang biedt tot miljoenen individuen en gedragsinzichten die contextueel relevant zijn. Foundry biedt daarnaast mediaoplossing NEON360, waar gebruik wordt gemaakt van 1st party quality intent en 3rd party intent data om betrokkenheid van bezoekers van binnen en buiten het ecosysteem in kaart te brengen.

Data van het afgelopen jaar wordt geanalyseerd voor identificatie en segmentatie van contacten van soortgelijke partijen als Belden, wat gematcht wordt met data van klantprofielen en persona’s van Belden. Zo wordt het ideale targetprofiel opgesteld met de hoogste kans op conversie, waarna de juiste content breed wordt uitgezet in de Engage- en Activate-fase. Downloads worden vervolgens meegenomen in marketing automation workflows en met engaged contacten wordt persoonlijk contact opgenomen.

Twee voorbeelden van inzet van YouTube

Resultaten

Awareness voor Belden in 11 Europese landen wordt gemeten met het aantal impressies:

Display 14M
YouTube 5,9M volledige videoweergaven
Foundry 550K impressies in Neon360
LinkedIn 1,1M volledige videoweergaven

Daarnaast heeft Belden 544 MQL’s gegenereerd, 36% boven target:

  • Foundry: 175
  • SEA: 82
  • LinkedIn: 287

Levi Morsy | Digital Consultant | Display

Levi heeft aan bak aan ervaring op het gebied van online marketing. Hij werkt mee aan diverse cases die op de shortlist staan voor meerdere marketingawards.

Shortlisted voor beste display campagne en beste internationale campagne