Makelaarsland, de grootste makelaar van Nederland, kent een  ambitieuze groeidoelstellingen met betrekking tot het aantal huizen dat via de website in de verkoop wordt gezet. Wij zijn gevraagd te helpen bij het behalen van deze doelstellingen, om het gebruik van de website te verbeteren en het aantal conversies te verhogen.

Doelstelling

Makelaarsland wil het conversiepercentage aanzienlijk verhogen door de inzet van conversie optimalisatie. Traffic Builders maakt voor haar conversie optimalisatie diensten gebruik van technieken die hun grondslag vinden in online persuasion. Met behulp van deze technieken veranderen we het gedrag van de bezoekers, zodat ze als tevreden klanten nu en in de toekomst van de aangeboden diensten gebruik zouden kunnen blijven maken. De bedoeling is om bezoekers niet enkel tot een overeenkomst te bewegen zoals met de meeste conversie optimalisatie activiteiten wel het geval is.

Strategie en aanpak

Het is bekend dat mensen het lastig vinden om iets te onthouden, laat staan lang te onthouden. Maar er zijn technieken om dit leren gemakkelijker te maken. Een van die technieken is Self Generation Effect. Mensen onthouden informatie namelijk veel sneller en eenvoudiger als ze de informatie die onthouden moet worden, zelf hebben bedacht. Door bezoekers te vragen naar hun reden om voor een product of dienst te kiezen, worden ze gedwongen hierover na te denken en dit in hun eigen woorden te formuleren.

Samen met Makelaarsland maken we gebruik van een tool om feedback te kunnen vragen van onze bezoekers: WebEngage. Met behulp van deze tool hebben we een enquête (bestaande uit één vraag) op de website gezet. Deze enquête werd getoond aan bezoekers die bezig waren met oriënterende activiteiten op pagina’s die informatie bevatten over het verkopen van een huis. De vraag was:

Wij zijn ontzettend blij dat u overweegt uw huis bij ons te koop te zetten. Wat zijn de redenen dat u voor ons zou kiezen?

Resultaten

Met het toepassen van het Self Generation Effect hebben we een conversiestijging van maar liefst 25% weten te behalen.

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Our Partners