Makelaarsland: +25% conversies door implementatie Self Generation Effect (CXO)

Makelaarsland kent ambitieuze groeidoelstellingen m.b.t. het aantal huizen dat via de website in de verkoop wordt gezet. Traffic Builders is aangehaakt om het gebruik van de website te verbeteren en het aantal conversies te verhogen.

+25%

Conversies

Strategie

Voor het verhogen van het conversiepercentage wil Makelaarsland conversie optimalisatie inzetten. We gebruiken daarvoor technieken met betrekking tot online persuasion, waarmee we het gedrag van bezoekers veranderen. Het doel is dat tevreden klanten nu én in de toekomst van de aangeboden diensten gebruik zullen blijven maken. Daarvoor moeten klanten informatie over Makelaarsland beter laten onthouden, zodat ze er in de toekomst terugkeren.

Oplossing

Om klanten Makelaarsland beter te laten onthouden maken we gebruik van het Self Generation Effect. Mensen onthouden informatie namelijk sneller als ze de informatie (deels) zelf bedenken. Door bezoekers te vragen naar de reden tot het kiezen van een product of product, dwing je ze na te denken en het in eigen woorden te formuleren. Samen met Makelaarsland kiezen we voor het gebruik van WebEngage, een tool om voor het vragen van feedback aan bezoekers. We zetten een enquête uit voor bezoekers die oriënterende activiteiten op de website uitvoeren. Een voorbeeldvraag is: “Wij zijn ontzettend blij dat u overweegt uw huis bij ons te koop te zetten. Wat zijn de redenen dat u voor ons zou kiezen?”

Resultaten

Toepassen Self Generation Effect: +25% conversies

Cherrelle Akerina | CRO-specialist

Cherrelle is CRO-specialist en teamcoördinator Digital Marketing. Ze heeft jaren ervaring als SEA-specialist en zet die extra kennis in bij de vele online marketingprojecten waar ze haar steentje aan bijdraagt.