Makelaarsland: Conversiestijging van 25% bij door toepassing van Self Generation Effect (CXO)

Makelaarsland kent ambitieuze groeidoelstellingen m.b.t. het aantal huizen dat via de website in de verkoop wordt gezet. Wij zijn gevraagd te helpen bij het behalen van deze doelstellingen, om het gebruik van de website te verbeteren en het aantal conversies te verhogen.

Makelaarsland, de grootste makelaar van Nederland, kent een  ambitieuze groeidoelstellingen met betrekking tot het aantal huizen dat via de website in de verkoop wordt gezet. Wij zijn gevraagd te helpen bij het behalen van deze doelstellingen, om het gebruik van de website te verbeteren en het aantal conversies te verhogen.

DOELSTELLING

Makelaarsland wil het conversiepercentage aanzienlijk verhogen door de inzet van conversie optimalisatie. Traffic Builders maakt voor haar conversie optimalisatie diensten gebruik van technieken die hun grondslag vinden in online persuasion. Met behulp van deze technieken veranderen we het gedrag van de bezoekers, zodat ze als tevreden klanten nu en in de toekomst van de aangeboden diensten gebruik zouden kunnen blijven maken. De bedoeling is om bezoekers niet enkel tot een overeenkomst te bewegen zoals met de meeste conversie optimalisatie activiteiten wel het geval is.

STRATEGIE EN AANPAK

Het is bekend dat mensen het lastig vinden om iets te onthouden, laat staan lang te onthouden. Maar er zijn technieken om dit leren gemakkelijker te maken. Een van die technieken is Self Generation Effect. Mensen onthouden informatie namelijk veel sneller en eenvoudiger als ze de informatie die onthouden moet worden, zelf hebben bedacht. Door bezoekers te vragen naar hun reden om voor een product of dienst te kiezen, worden ze gedwongen hierover na te denken en dit in hun eigen woorden te formuleren.

Samen met Makelaarsland maken we gebruik van een tool om feedback te kunnen vragen van onze bezoekers: WebEngage. Met behulp van deze tool hebben we een enquête (bestaande uit één vraag) op de website gezet. Deze enquête werd getoond aan bezoekers die bezig waren met oriënterende activiteiten op pagina’s die informatie bevatten over het verkopen van een huis. De vraag was:

Wij zijn ontzettend blij dat u overweegt uw huis bij ons te koop te zetten. Wat zijn de redenen dat u voor ons zou kiezen?

RESULTATEN

Met het toepassen van het Self Generation Effect hebben we een conversiestijging van maar liefst 25% weten te behalen.

Roos van Schaaijk
Marketeer

“Met Traffic Builders hebben we korte lijnen en kunnen we snel schakelen. Ze zijn echte specialisten op elk vakgebied van conversie optimalisatie. Het samenwerken voelt als het hebben van een aantal extra collega’s.”

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.