CNV: meer betrokken verkeer door automatisering en AI

CNV, een Nederlandse vakbond, zet zich in om werknemers te ondersteunen met hun arbeidsrechten en werkomstandigheden. Actief in verschillende sectoren, biedt CNV juridische ondersteuning, loopbaanadvies en helpt het bij onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden. Hun doel? Een eerlijke, duurzame samenleving helpen vormgeven.

+231%

CTR

-78%

CPC

Uitdaging

De uitdaging bij CNV was om de overgang tussen de REACH-fase, “wie is CNV”, en de ENGAGE-fase, “voordelen van lidmaatschap”, te optimaliseren. In de ENGAGE-fase is het doel de doelgroep naar de website te trekken om ze te informeren en te enthousiasmeren. Echter bleef de CTR laag. Het vermoeden was dat er een info-gap bestaat tussen deze twee fases, en dat er meer bekendheid en duidelijkheid bij de doelgroep moet komen over de diensten en ondersteuning die CNV biedt.

REAN-model

Even niet meer scherp wat de fasen van het REAN-model inhoudt? Lees er hier meer over.

Strategie

Om de kloof tussen de REACH-fase en de ENGAGE-fase te dichten, besloten wij binnen social media een tussenfase (extra engage-campagne) te implementeren, waarin we de doelgroep—alle werkende Nederlanders—nog grondiger informeren over wat CNV allemaal te bieden heeft. Omdat er zoveel content beschikbaar is op de CNV-website over arbeidsrecht en andere diensten, zou handmatig werk hierin niet efficiënt zijn. Daarom kozen we ervoor alles te automatiseren. Dit maakt het mogelijk om consistent en effectief de juiste informatie te bieden en de betrokkenheid aanzienlijk te verhogen.

Oplossing

Met behulp van een scraping tool hebben we essentiële informatie zoals landingspagina’s, afbeeldingen, paginatitels en meta descriptions van CNV’s website gehaald. Al deze data zetten we om in een feed. Met onze social automation tool: Hunch bouwden we een dynamisch template dat al deze informatie uit de feed ophaalt. Dit stelde ons in staat om met één druk op de knop advertenties voor Meta te genereren voor alle 120 informatieve pagina’s.

CNV: scraping tool

Resultaten

De campagne heeft indrukwekkende resultaten opgeleverd. Binnen slechts twee maanden tijd heeft de implementatie van de automatiseringsstrategie geleid tot een toename van de CTR met maar liefst 231%. Deze significante verbetering in de CTR heeft ook een sterk positieve impact gehad op de CPC, die met 78% is gedaald. Daarnaast heeft de campagne geleid tot een verlaging van 40% in de kosten per quality visit. Deze resultaten tonen aan dat de aanpak niet alleen de betrokkenheid heeft verhoogd, maar ook de efficiëntie van hun advertentie-uitgaven aanzienlijk heeft verbeterd.

Stephanie Schönhage | Digital Consultant | Performance & Growth

Deze energieke consultant weet als geen ander hoe je van social-campagnes een succes maakt. Enthousiasmeert iedereen met haar inzet voor de sportcommissie.