Uitdaging

Eneco Home Services richt zich op consumenten die zoeken naar onderhoud van hun cv-ketel. In zoekgedrag van de doelgroep is zichtbaar dat relevante zoekopdracht worden gedaan in combinatie met een plaatsnaam. In de Regio-campagne is daarmee de gemiddelde CPC de hoogste CPC van alle campagnes in het account. De doelstelling voor Traffic Builders is om deze CPC drastisch te verlagen.

Strategie

Door hoge CPC’s halen we conversies niet, dus we richten de campagne in op het maximaliseren van conversies binnen een doel-CPA. We optimaliseren eerst de CPC voordat het budget wordt opgeschaald, door te focussen op de kwaliteitsscore (QS) die we inzichtelijk krijgen op campagneniveau met implementatie van een script. We stellen een nieuwe advertentiestructuur op en maken gebruik van bulkbewerkingen, om met beperkt maandelijks budget te kunnen werken.

Doelstelling

O.b.v. de uitkomst van het script zien we optimalisatiemogelijkheden en stellen we twee doelstellingen:

  1. Gemiddelde CPC 50% omlaag
  2. CPA 25% omlaag

Campagne en oplossing

Omdat de Regio-campagne een belangrijk onderdeel van de campagne is, brengen we de kwaliteit in kaart en welke pijlers van deze kwaliteit geoptimaliseerd kunnen worden.

  • We implementeren hiervoor een script en vertalen de resultaten naar verbeterplan.
  • Om advertentieteksten te optimaliseren laten we advertentiekoppen overeenkomen met het zoekwoord, door voor verschillende locaties aparte advertentieteksten aan te maken.
  • Voor tijdsbesparing gebruiken we bulkbewerkingen in Excel, met zoekwoorden met verschillende locaties als nieuwe advertentiegroepen.
  • Dit moet een positief effect hebben op de advertentierelevantie en CTR, waardoor QS toeneemt en de gemiddelde CPC daarmee op termijn afneemt.

Resultaat

  • De gemiddelde QS stijgt van 5,7 naar een 8,0
  • CPC -61% (doel: 50%)
  • CPA -72% (doel: 25%)
  • Conversieratio stijgt met 39%

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Our Partners