Fletcher is een centraal georganiseerd bedrijf met inmiddels ruim 80 hotels verspreid door Nederland. Afgelopen jaar is er hard gewerkt aan een nieuwe website. Vanuit Fletcher Hotels kregen wij de vraag aan te haken in de ontwikkeling van de nieuwe website om te helpen met een sluitende Enhanced Ecommerce implementatie voor hun boekingsstraat. Deze opdracht was extra uitdagend, omdat de boekingsstraat van Fletcher.nl niet alleen een op zichzelf staande ‘webshop’ is, maar ook fungeert als centraal kassa-systeem voor alle ruim 80 (!) individuele hotelwebsites. Daarnaast wilde zowel Fletcher als hun webbouwer meer inzichten hebben om hun website en de Customer journey sneller en effectiever te optimaliseren.

STRATEGIE EN AANPAK

Het proces van de implementatie hebben we in zes stappen verdeeld.  In de eerste 2 stappen hebben we onze implementatiestrategie bepaald. Stap 3 tot en met 5 omvatten eigenlijk het praktische werk van de implementatie. We ronden het traject af in stap 6 waarbij er vooral aandacht is voor kennisoverdracht naar Fletcher Hotels. Deze laatste stap vinden we erg belangrijk, omdat we Fletcher Hotels van voldoende kennis en informatie willen voorzien zodat zij na het afronden van het traject de werkzaamheden verder kunnen onderhouden.

  1. Inzicht verkrijgen: van impressies tot transactie
  2. Uitwerken Enhanced Ecommerce implementatiedocument
  3. Aansturing van de implementatie
  4. Inrichten van Google Analytics en GTM
  5. Testen van de implementatie
  6. Uitgebreide uitleg van nieuwe rapportages en mogelijkheden.

Voor Fletcher Hotels is het verkrijgen van inzichten in de customer journey van grote waarde. Aan de hand van de Enhanced Ecommerce implementatie is het simpel om meer te weten te komen over het gehele boekingsproces dat de klant doorloopt. Om vergrote meerwaarde te creëren voor Fletcher Hotels zijn we uitgegaan van dimensies en metrieken die zij in hun business gebruiken. Door aangepaste dimensies en metrieken hebben we ook aansluiting gevonden bij de systemen van Fletcher Hotels. Door de Google Analytics ID (CID), Fletcher Klantnummer en eventueel Fletcher Friend ID op te slaan is alle verzamelde data ook gemakkelijk te koppelen aan andere systemen en/of databronnen die Fletcher gebruikt (bijv. een CRM).

RESULTAAT

Het bovenstaande Enhanced Ecommerce implementatietraject was voor ons een mooie uitdaging. Met een Google Analytics implementatie op maat konden we aan de vraag van de opdrachtgever voldoen.

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Our Partners