Fletcher Hotels: data van 80+ hotels gebundeld voor een overzichtelijke customer journey

80+

Databronnen gekoppeld

1

Overzichtelijke customer journey

Bij de nieuwe website van Fletcher Hotels is de boekingsstraat niet alleen een opzichzelfstaande webshop maar ook een centraal kassasysteem voor meer dan 80 individuele hotelwebsites. Traffic Builders is gevraagd om te helpen bij een sluitende Enhanced E-commerce-implementatie van de boekingsstraat.

Digital Analytics visual

Strategie

We begonnen bij het bepalen van een implementatiestrategie, waarbij we inzicht wilde verkrijgen in de customer journey van de gast en een implementatiedocument hebben uitgewerkt. Na het praktische werk van de implementatie vindt een uitgebreide kennisoverdracht plaats. Doel is dat Fletcher Hotels voldoende kennis en informatie heeft om na het traject de werkzaamheden verder zelf te onderhouden.

Oplossing

De implementatie gebeurt op basis van het implementatiedocument. We richten Google Analytics en Google Tag Manager in op basis van de dimensies en metrieken die Fletcher Hotels standaard gebruikt. Door het opslaan van bijvoorbeeld het Google Analytics ID, het Fletcher Klantnummer en het Fletcher Friend ID is verzamelde data gemakkelijk te koppelen aan de systemen en databronnen van Fletcher Hotels, zoals het CRM-systeem. Op deze manier is gemakkelijk te analyseren hoe het gehele boekingsproces van de klant verloopt.

Google Analytics logo

Resultaat

Met een Google Analytics implementatie op maat heeft Fletcher Hotels data van meer dan 80 individuele hotelwebsites gebundeld. Zo heeft het inzicht in de volledige customer journey, voor effectieve en snelle optimalisatie.

Robert Ismangil | Senior Digital Analytics Consultant

Als web analist en product owner voor het digital analytics-team is Robert een van de vaste gezichten als het gaat om data. Specialist in privacy, tag management en datamanagement.