Flinders: verbeterde vindbaarheid door focus op niet-generieke zoekwoorden

Flinders is een woonwinkel voor designmeubels, designverlichting en bijzondere woonaccessoires. Naast webwinkels in Nederland, België en Duitsland is er een fysieke winkel in Zaandam en zijn er twee Flinders cafés in Hilversum en Groningen.

+30%

Organische sessies

+70%

Omzet uit SEO

 

Uitdaging

De website van Flinders is in de basis al vrij goed geoptimaliseerd qua SEO. Aan Traffic Builders de uitdaging om de vindbaarheid van de website in organische zoekresultaten nog verder te optimaliseren.

Flinders logo

Strategie

Samen met Flinders stellen we een SEO strategie vast en we zijn samen verantwoordelijk voor de uitvoering. We bepalen samen KPI’s op basis van kwartaaldata, rekening houdend met de te verwachten groei van het niet betaalde zoekverkeer. We kunnen snel schakelen omdat er bij Flinders veel inhoudelijke SEO kennis aanwezig is het er een intern development team is. De website is in de basis dan ook al vrij goed geoptimaliseerd, dus we kijken naar vervolgstappen die het hoogste rendement opleveren.

Flinders winkel
Bron: Interior Business

Oplossing

Focus op “design” gerelateerde zoekwoorden was een belangrijk verbeterpunt. Flinders verkoopt alleen maar design. Het is daarom belangrijk dit te communiceren en om niet alleen op generieke zoektermen gevonden te worden, zoals hanglampen en eetkamerstoelen. We realiseren de nadruk op design door middel van het aanpassen van de content, de title tag en de metabeschrijving. Naast deze focus op design gerelateerde zoekwoorden verbeteren we ook posities voor product gerelateerde zoekwoorden. Deze keywords zijn belangrijk omdat een bezoeker die in Google zoekt naar een specifiek product zich al ver in het koopproces bevindt. Deze bezoeker weet wat die wil en met een juist aanbod is de kans op conversie dus groot.

Resultaten

Door intensief samen te werken met de opdrachtgever en te profiteren van elkaars kennis hebben we grote stappen kunnen zetten bij het verbeteren van de vindbaarheid van Flinders in Google:

  • Organische verkeer sessies: +30%
  • Omzet behaald uit SEO: +70%
  • Percentage SEO omzet van de totale omzet: +35%

Robbert van Ekris | Senior SEO Consultant

Deze SEO-specialist loopt al een decennium bij ons rond. Technisch en analytisch zeer sterk. Altijd op de hoogte van de laatste trends en AI-ontwikkelingen.