Flinders is een woonwinkel voor designmeubels, designverlichting en bijzondere woonaccessoires. Naast webwinkels in Nederland, België en Duitsland is er een fysieke winkel in Zaandam en zijn er twee Flinders cafés in Hilversum en Groningen. Traffic Builders is het afgelopen jaar nauw betrokken geweest bij het optimaliseren van de vindbaarheid van de website in de niet betaalde/organische zoekresultaten

Werkwijze

Traffic Builders heeft een belangrijke rol gespeeld bij het vaststellen van de SEO strategie en het uitvoeren hiervan. Bij de start van het traject hebben wij samen met Flinders de KPI’s bepaald op basis van kwartaaldata, daarbij is rekening gehouden met de te verwachten groei van het niet betaalde zoekverkeer.  Doordat er binnen Flinders al veel inhoudelijke SEO kennis aanwezig is en het bedrijf beschikt over een intern development team hebben we direct vanaf de start van het traject grote stappen kunnen zetten.

Omdat de Flinders’ website in de basis al zeer goed is geoptimaliseerd, zijn we gaan kijken naar de vervolgstappen die het hoogste rendement opleveren. Focus op “design” gerelateerde zoekwoorden was hierbij een belangrijk verbeterpunt. Het is interessant om op generieke zoektermen gevonden te worden, zoals hanglampen en eetkamerstoelen, maar omdat Flinders alleen design verkoopt is het belangrijk dit ook duidelijk te communiceren. Door middel van content, Title tag en Meta description-aanpassingen hebben we ervoor kunnen zorgen dat er meer de nadruk op design komt te liggen. Hierdoor wordt de website nu veel beter gevonden op design gerelateerde zoekwoorden. Deze aanpassing heeft er mede voor gezorgd dat de omzet vanuit SEO (71%) en het aandeel van omzet uit organisch verkeer ten opzichte van de totale omzet (stijging van 34%)  sterk zijn toegenomen.

Naast de focus op design gerelateerde zoekwoorden hebben we ook de posities voor product gerelateerde zoektermen weten te verbeteren. Hierbij gaat het om de verschillende productsoorten uit het assortiment van Flinders. Deze keywords zijn belangrijk, omdat een bezoeker die in Google zoekt naar een specifiek product zich al ver in het koopproces bevindt. Deze bezoeker weet wat hij wil en met het juiste aanbod is de kans groot dat deze ook daadwerkelijk converteert.

Resultaten

Door intensief samen te werken met de opdrachtgever en te profiteren van elkaars kennis hebben we grote stappen kunnen zetten bij het verbeteren van de vindbaarheid van Flinders in Google.

  • Organische verkeer sessies: +30%
  • Omzet behaald uit SEO: +70%
  • % SEO omzet van de totale omzet: +35%

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Our Partners