Wereldschool: Landingspagina conversie optimalisatie +73% (CXO)

Onze uitdaging is de landingspagina te optimaliseren en het aantal conversies te verhogen. Met inzet van CXO en SEA gaan we aan de slag.

+73%

Conversies

De Wereldschool biedt Nederlands afstandsonderwijs voor kinderen in het buitenland, bijvoorbeeld bij Nederlandse emigranten die willen dat hun kinderen de Nederlandse taal blijven beheersen.

Uitdaging

Traffic Builders optimaliseert al de Search advertenties voor de Wereldschool. Dit levert veel actiegericht verkeer op naar de website, maar de conversies (contactaanvragen) blijven achter. Aan het CXO team van Traffic Builders de uitdaging om de landingspagina te optimaliseren om conversies te verhogen.

Strategie

Als begin houden we een brainstormsessie met collega’s van CXO en SEA, om kennis over het merk en de doelgroep te delen. Voor een beeld van optimalisatiekansen analyseren we de campagnes en de daarbij behorende landingspagina’s. Ook analyseren we de websitedata in Google Analytics om mogelijke kansen en knelpunten vast te stellen. We zien dat de Programma’s-Pagina het meest bezocht wordt en dat het grootste deel van de bezoekers vanuit paid search en social komen, goed voor respectievelijk 60,4% en 25,6%. Echter, het conversie percentage op de pagina is laag.

Oplossing

We besluiten daarom om een A/B-test te draaien met Google Optimize, wat prettig werkt door directe integratie met Google Analytics en Google Adwords. Na het analyseren van data analyseren we de pagina om tot een testhypothese te komen. Vragen die we daarbij stellen zijn:

  • Is direct duidelijk wat het aanbod is?
  • Staat de belangrijkste informatie boven de ‘vouw’?
  • Is er een duidelijke Call To Action (CTA)?

In Hotjar zien we dat de meeste aandacht op de pagina uitgaat naar de CTA-buttons. Deze zijn echter verborgen onder de uitklapelementen van de verschillende lesprogramma’s. We testen de volgende aanpassingen:

  • Ruimte van afbeelding gebruiken voor actiegerichte headline en CTA-button, zodat direct zichtbaar is wat het aanbod is en de belangrijkste informatie boven de vouw staat;
  • CTA-buttons direct laten leiden naar conversieformulier, zodat bezoekers snel en gemakkelijk kunnen converteren.

Resultaat

De A/B-test heeft drie weken live gestaan en laat een conversiestijging van 73,2% zien. We hebben de volgende aanpassingen getest:

  • Ruimte van afbeelding gebruiken voor actiegerichte headline en CTA-button, zodat direct zichtbaar is wat het aanbod is en de belangrijkste informatie boven de vouw staat;
  • CTA-buttons direct laten leiden naar conversieformulier, zodat bezoekers snel en gemakkelijk kunnen converteren.
Oude landingspagina
Nieuwe landingspagina

Benieuwd hoe we jouw website kunnen optimaliseren om het percentage conversies te verhogen? Neem contact op, we helpen je graag!

Cherrelle Akerina | CRO-specialist

Cherrelle is CRO-specialist en teamcoördinator Digital Marketing. Ze heeft jaren ervaring als SEA-specialist en zet die extra kennis in bij de vele online marketingprojecten waar ze haar steentje aan bijdraagt.