Kunstgrasnet DSA 2017 nominatie: Beste Low Budget Campagne

In vrijwel iedere tuin en op ieder balkon kan kunstgras voordeel hebben boven traditioneel gras. Of je nou veel zon hebt of juist weinig, een klein balkon of juist een grote tuin, kunstgras is in elke situatie toepasbaar. Kunstgrasnet.nl levert kunstgras van hoge kwaliteit voor iedere locatie. Deze case is genomineerd voor de Dutch Search Awards 2017 in de categorie: Beste Low Budget Campagne.

  • Zoekmachine Adverteren (SEA)
Doelstelling

Zeker bij grote oppervlaktes is kunstgras niet goedkoop in aanschaf en bij dergelijke producten is een afbeelding op het internet niet voldoende om volledig overtuigd te raken. Consumenten willen het product eerst kunnen zien en voelen. Kunstgrasnet.nl speelt daarop in door klanten de mogelijkheid te bieden om van vier verschillende soorten kunstgras gratis stalen naar keuze thuis te ontvangen. Omdat het conversiepercentage van staalaanvraag naar daadwerkelijke order relatief hoog ligt, is de doelstelling van de verschillende online advertising kanalen om zoveel mogelijk staalaanvragen te realiseren.

Strategie

Zoals we wel vaker zien, hebben ook de bezoekers van Kunstgrasnet.nl meerdere touchpoints nodig om over te gaan tot een (soft)conversie. Om opvolging te geven aan alle niet-geconverteerde bezoekers uit de verschillende kanalen, stelde Kunstgrasnet een klein budget beschikbaar voor een remarketingcampagne via Facebook. Om het budget zo effectief mogelijk te besteden is het van belang om de juiste bezoeker opnieuw aan te spreken. Daarom hebben we voorgesteld om een remarketing doelgroep aan te maken van gebruikers die op een eerder moment met een koopintentie op de website zijn beland.

Aanpak

Als eerste hebben we vastgesteld welke gebruikers op een eerder moment een duidelijke koopintentie van kunstgrasnet lieten zien. Hierbij hebben we de volgende segmenten vormgegeven:

  • Er is een segment opgebouwd met bezoekers die de website hebben bereikt via koopgerichte zoektermen zoals “kunstgras bestellen”.
  • Een tweede segment is vorm gegeven met bezoekers die via Google Shopping op de website binnen zijn gekomen.

Binnen Facebook kan je doelgroepen van websitebezoekers aanmaken op basis van pixel activiteit en op basis van een URL. Om die reden hebben we bij alle advertenties voor zoekwoorden met een koopintentie de URL verrijkt met UTM-tag. Aan alle URL’s in de Shopping feed hebben we vervolgens “?rel=shopping” toegevoegd. Deze gebruikers konden vanaf dat moment worden opgevangen in een aparte remarketing doelgroep voor Facebook advertising.

Resultaten

Uiteindelijk is er een remarketingcampagne opgezet met twee identieke advertentiesets, waarbij de remarketingdoelgroep in tweeën werd gesplitst (Shopping en Algemeen). Binnen het Shopping remarketingsegment zijn de bezoekers vanuit de Shopping campagnes en de bezoekers met een koopintentie gebundeld. Hoewel het volume van deze advertentieset een stuk lager lag, zagen we wel een enorm verschil in het conversiepercentage. Deze lag namelijk 2,5 keer zo hoog als bij de algemene doelgroep!

Geen uitdaging is ons te gek
Onze opdrachtgever aan het woord
Kunstgrasnet
Dutch Search Award Nominatie 2017
Tools die we hebben ingezet

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.