Kunstgras leggen is bij uitstek een onderwerp waarop Kunstgrasnet hun eigen expertise kan tonen. Want -what’s in a name- ze weten alles van kunstgras! Daarnaast is de concurrentie op het meest gezochte keyword [kunstgras] vele malen groter en meer ambigu. Daarnaast kwam de situatie rondom de veiligheid van kunstgras sportvelden tussendoor, een thema waar snel en adequaat ingespeeld op moest worden om vraag van de klanten binnen de actualiteit van het onderwerp te bedienen. Hierdoor piekte het zoekvolume op [kunstgras], maar werd dat verkeer minder relevant en het kunstgras leggen thema dus nog belangrijker.

Doelstelling

De volgende doelen werden gesteld:

  • Primair: top-3 positionering op [kunstgras leggen]
  • Secundair: dominante positie op gerelateerde zoekopdrachten in het thema kunstgras leggen
  • Tertair: het behalen van een direct antwoord in Google featured snippet

Probleemstelling

Het zoekgedrag van de doelgroep in deze sector vertoont relatief veel short tail: korte zoektermen met een hoog zoekvolume. Het belangrijkste thema in de Engage-fase is kunstgras leggen, to the point, klaar voor de aankoop en zeer oplossingsgericht! Mensen die op zoek zijn naar informatie binnen dit thema hebben er namelijk al over nagedacht om kunstgras te nemen.

Vervolgens rijst de vraag hoe je kunstgras moet leggen en of je dit zelf kan doen. Bij Kunstgrasnet verwachten ze een antwoord op deze vragen te vinden, waarna ze idealiter meteen tot de koop kunnen overgaan omdat ze dankzij de content op de website vertrouwen hebben gekregen in het bedrijf, in de kwaliteit van het product, in een goede afhandeling en uiteindelijk ook in het vermogen om het zelf te kunnen leggen. Ook willen ze de zekerheid dat ze met eventuele vragen terecht kunnen, mocht het leggen niet volgens plan gaan.

Strategie & aanpak

Het was duidelijk dat de tekst op de bestaande landingspagina over leginstructies beter kon qua SEO, maar ook tekstueel en visueel om de pagina qua content zo rijk mogelijk te maken en zo aantrekkelijk mogelijk voor bezoekers. Dit zou zowel voor de gebruiker als Google een betere pagina moeten opleveren. Daarnaast was de inschatting dat de online autoriteit niet sterk genoeg is om direct hoger te gaan ranken. Daarom is besloten om eerst de content te verbeteren, zodat het eenvoudiger wordt om een succesvolle online authority building campagne op te zetten.

Door middel van een keywordanalyse zijn de juiste primaire en secundaire keywords geïdentificeerd. Met inhoudelijke input van de klant heeft één van onze contentmarketing experts de content verbeterd. Door de tekst vooral informatief in te steken en slim gebruik te maken van checklists, foto’s en video is de pagina verrijkt om gebruikers zo goed mogelijk van informatie te voorzien. Daarnaast zorgt dit ervoor dat de pagina voor Google relevanter wordt. Een win-win situatie dus. Tenslotte is in samenwerking met CXO collega’s de pagina met behulp van sociaal psychologische principes zo effectief mogelijk ingestoken, om ervoor te zorgen dat de klant zo effectief én efficiënt mogelijk de website door surft. Daarnaast is middels een outreach campagne de online autoriteit van de pagina versterkt.

Resultaat

Kunstgrasnet rankt nu op de 1e positie op Google met het keyword [kunstgras leggen] en heeft een dominante positie binnen het gehele thema. Ook is de featured snippet op [hoe leg je kunstgras] al vanaf het begin in handen van Kunstgrasnet. Deze pagina heeft in 2017 dan ook 300% meer bezoekers binnengehaald dan het jaar ervoor! Het aantal nieuwe bezoekers is gestegen naar 70%.

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Our Partners