Authority building als succesfactor voor SEO

Kunstgrasnet is een van de grootste leveranciers van kunstgras voor particulieren in de Benelux. Kunstgras leggen is dus bij uitstek een onderwerp waarop Kunstgrasnet hun eigen expertise kan tonen.

+300%

page visits

Nr. 1

Google organic search

Uitdaging

In de seizoensgebonden markt waarin Kunstgrasnet opereert is de concurrentie op het woord [kunstgras] erg hoog en door de situatie rondom veiligheid van kunstgras werd verkeer op het zoekwoord minder relevant. Kunstgrasnet heeft deze uitdaging bij Traffic Builders neergelegd en samen stelden we drie doelen op:

  • Primair: top 3 positionering op [kunstgras leggen]
  • Secundair: dominantie positie op gerelateerde zoekopdrachten
  • Tertiair: het behalen van een direct antwoord in Google featured snippet

Strategie

Het zoekgedrag van de doelgroep in deze sector vertoont relatief veel short tail: korte zoektermen met een hoog zoekvolume, zoals [kunstgras leggen]. Vervolgens is de vraag hoe je kunstgras moet leggen en of je dit zelf kan doen, waarvoor antwoorden te vinden moeten zijn bij Kunstgrasnet. Voor de tekst op de bestaande landingspagina over leginstructies waren er qua SEO, tekstueel en visueel verbeterpunten. Dit levert voor de gebruiker en voor google een betere pagina op. We verbeteren de content om een succesvolle online authority building campagne op te zetten.

Oplossing

Met keywordanalyse identificeren we primaire en secundaire keywords. Samen met inhoudelijke input van Kunsgrasnet gebruikt een van onze contentmarketingexperts deze analyse op de content te verbeteren. We steken de pagina informatiever in en maken slim gebruik van checklists, foto’s en video om de pagina te verrijken. Op deze manier voorzien we gebruikers beter van informatie en wordt de pagina relevanter voor Google; een win-win. Ook steken we in samenwerking met CXO collega’s de pagina zo effectief mogelijk in met behulp van sociaal psychologische principes. Tot slot versterken we de online authoriteit met een outreach campagne.

Featured Snippet Kunstgrasnet
Featured Snippet Kunsgrasnet

Resultaten

  • 1e positie op Google met [kunstgras leggen]
  • Dominante positie binnen het algehele thema
  • Featured snipper in handen van Kunstgrasnet (pagina bezoeken +300% t.o.v. vorig jaar)

Robbert van Ekris | Senior SEO Consultant

Deze SEO-specialist loopt al een decennium bij ons rond. Technisch en analytisch zeer sterk. Altijd op de hoogte van de laatste trends en AI-ontwikkelingen.