Home » SEO Content case: Kunstgrasnet

SEO Content case: Kunstgrasnet

Kunstgrasnet is één van de grootste leveranciers van kunstgras voor particulieren in de Benelux. Dit is een seizoensgebonden markt met voornamelijk eenmalige aankopen. Dit betekent dat de Reach en Engage fase uit het REAN-model belangrijk zijn.

Het zoekgedrag in deze sector is relatief veel short tail: korte zoektermen met een hoog zoekvolume. Het belangrijkste thema in de Engage-fase is kunstgras leggen. Mensen die op zoek zijn naar informatie binnen dit thema hebben er al over nagedacht om kunstgras te nemen. Vervolgens rijst de vraag hoe je kunstgras moet leggen en of je dit zelf kan doen.

Doelstellingen

Kunstgras leggen is bij uitstek een onderwerp waarop Kunstgrasnet zijn expertise kan tonen. Daarnaast is de concurrentie op het meest gezochte keyword [kunstgras] vele malen groter en meer ambigu. Daarnaast kwam de heisa rondom de veiligheid van kunstgras sportvelden tussendoor. Hierdoor piekte het zoekvolume op [kunstgras], maar werd dat verkeer minder relevant en het kunstgras leggen thema dus nog belangrijker. De volgende doelen werden gesteld:

  • Primair: top-3 positionering op [kunstgras leggen]
  • Secundair: dominante positie op gerelateerde zoekopdrachten in het thema kunstgras leggen
  • Tertair: het behalen van een direct antwoord in Google featured snippet
Strategie

Het was duidelijk dat de tekst op de bestaande landingspagina over leginstructies beter kon qua SEO, maar ook tekstueel en visueel. De pagina kon ook meer rijkere content gebruiken naast de tekst. Dit zou zowel voor de gebruiker als Google een betere pagina moeten opleveren.

Daarnaast was de inschatting dat de online autoriteit niet sterk genoeg is om direct hoger te gaan ranken. Daarom is besloten om eerst de content te verbeteren, zodat het eenvoudiger wordt om een succesvolle online authority building campagne op te zetten.

Werkzaamheden

Middels een keywordanalyse zijn de juiste primaire en secundaire keywords geïdentificeerd. Met inhoudelijke input van de klant heeft een content marketeer de content verbeterd. Door de tekst informatief in te steken en slim gebruik te maken van checklists, foto’s en video is de pagina verrijkt om gebruikers zo goed mogelijk van informatie te voorzien en de pagina voor Google relevanter te maken. In samenwerking met CXO collega’s is de pagina met behulp van sociaal psychologische principes zo effectief mogelijk ingestoken.

Daarnaast is middels een outreach campagne de online autoriteit van de pagina versterkt.

Resultaat: +300%!

Kunstgrasnet rankt nu op de 1e positie op [kunstgras leggen] en heeft een dominante positie binnen het gehele thema. Ook is de featured snippet op [hoe leg je kunstgras] al de gehele periode in handen van Kunstgrasnet. Deze pagina heeft in 2017 dan ook 300% meer bezoekers binnengehaald dan het jaar ervoor! Het aantal nieuwe bezoekers is gestegen naar 70%.

Disclaimer: behaalde resultaten in het verleden geven geen garantie voor de toekomst

Geen uitdaging is ons te gek
Onze opdrachtgever aan het woord
Evert Grégoire
Eigenaar
"We zijn erg tevreden met de resultaten die de werkzaamheden van Traffic Builders hebben opgeleverd. Eigenlijk alles wat ze hebben gepland rondom deze pagina is uitgekomen. We zijn erg blij dat we bezoekers nu betere informatie kunnen geven en onze klanten eenvoudig zelf in de tuin aan de slag kunnen met hun kunstgras. We zijn ook erg blij dat dat veel meer klanten zijn geworden dan een jaar geleden!"

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail