De gouden combinatie van SEO en content marketing

LeasePlan Bank is een bank die zich enkel richt op sparen. De spaarbank wil klanten helpen hun spaardoelen te behalen en heeft de ambitie om online sparen zo gemakkelijk en inspirerend mogelijk te maken.

+1.976%

Pageviews

+1.937%

New users

Uitdaging

In 2022 heeft LeasePlan Bank (LPB) besloten een meer content gedreven strategie aan te nemen, met als doel om dé autoriteit te worden op het gebied van sparen. Hiervoor is het van belang om (potentiële) spaarders te bereiken, inspireren en overtuigen om bij LPB te sparen. Traffic Builders werd gevraagd om een strategie te ontwikkelen voor het opbouwen van online autoriteit en om de verschillende doelgroepen te bereiken en te prikkelen met relevante en SEO-geoptimaliseerde content, toespitst op specifieke persona’s.

Strategie

Onze doelgroep werd gevormd door drie door LeasePlan Bank opgestelde buyer persona’s:

  • Eva: de young professional die aan haar loopbaan en vermogensopbouw-cyclus begint.
  • Jan-Pieter: de doorgewinterde vijftigplusser die al vermogen heeft opgebouwd.
  • Gezinnen, waar financieel een hoop gebeurt: huidige kosten, budgetteren vanwege vele uitgaven en sparen voor de toekomst.

Om deze doelgroep te bereiken onderscheiden we drie thema’s met betrekking tot sparen:

  • Een veranderende wereld: wat beïnvloedt ons financieel?
  • Persoonlijke toekomst: planning en financiering van je persoonlijke leven.
  • Spaardromen: grote dromen die motivatie vergen om het sparen vol te houden.

De focus is het benutten van kansen binnen content marketing en SEO-copywriting, door volgens een doordachte strategie content te creëren en publiceren.

Oplossing

Contentthema’s zoals ‘Financieel gezond en op orde’ en ‘Slim budgetteren’ zijn voor meerdere persona’s toe te passen, waardoor we constant en effectief de doelgroep kunnen bereiken. We zorgen dat de Hygiëne en Hub content in orde is en creëren een interne linkstrategie om gebruiksvriendelijkheid te optimaliseren en online zichtbaarheid te maximaliseren, wat ook nog eens een boost geeft aan page rankings in Google.

Periodieke keyword analyses zijn de basis voor de content ideeën, en helpen ons bij het vinden van nog onbenutte keywords. We gebruiken het content hub model met een hoofdthema met enkele subthema’s met meerdere blogs. Om gebruik van nieuwe en bestaande content te maximaliseren, distribueren we het via verschillende kanalen, bijvoorbeeld met een influencer campagne en via social organic.

Content hub model voor LeasePlan Bank
Content hub model

Resultaat

De resultaten voor de blogsectie gingen in 2022 door het dak vergeleken met 2021:

  • Pageviews: +1.976%
  • New users: +1.937%
  • Soft conversions (pageviews > 3): +955%
Best gelezen blog LeasePlan Bank
Best gelezen blog LeasePlan Bank

Verder was de time-on-page in de blogsectie 219% hoger dan in de rest van het domein en hebben we de best presterende blog ooit geschreven voor LeasePlan Bank, met 36k pageviews in 1,5 maand. Naast dat we LeasePlan Bank hebben neergezet als expert op het gebied van sparen, heeft onze inzet ook een serieuze impact gehad op conversies, met SEO dat de meeste assisted conversions per conversie had.

Amber Swier | Copywriter & Content Marketeer

Deze creatieve content marketeer en copywriter schudt moeiteloos de beste teksten uit haar mouw. Met een toefje SEO of knipoog indien gewenst. Blogt daarnaast regelmatig over de leukste content- en videocampagnes.

Thomas Klamer | Digital Consultant | SEO

Thomas is een van onze SEO-specialisten die zijn hand niet omdraait voor complexe trajecten, technische migraties en keywordanalyses.