Mediq: aandacht doet wat met je

Mediq is een van de grootste aanbieders op het gebied van medische hulpmiddelen en diensten. Ze zijn actief in 13 Europese landen. Met meer dan 2.500 medewerkers zetten ze zich dagelijks in voor patiënten, zorginstellingen en zorgprofessionals.

+28%

impressies

+42%

uitkijkratio

Introductie

De laatste jaren stijgt de werkdruk in de zorg explosief. Mediq ondersteunt zorgprofessionals met verschillende diensten die bijvoorbeeld bijdragen aan het vereenvoudigen van administratieve taken. Met de campagne ‘Aandacht doet wat met je’ laten we zien waarmee Mediq de zorgprofessionals kan helpen, zodat ze weer meer tijd (en aandacht) over houden voor mens achter de patiënt.

Doelstelling

Het doel van de campagne is te laten zien dat Mediq de drijvende kracht is achter de de zorg in een vertrouwde omgeving die patiënten verbindt met professionals. De focus ligt op het bereiken van de zorgprofessional om deze het gevoel te geven dat meer tijd en ruimte voor aandacht belangrijk is. Deze doelstelling is tweeledig:

  1. Ontwerpen van content voor de campagne, site, PR en vakbladen.
  2. Het ontwikkelen van een mediastrategie om zorgprofessionals te bereiken en enthousiasmeren.

Doelgroep & strategie

De zorgprofessionals doelgroep van Mediq is erg breed. Het bereiken van deze doelgroep is daarmee complex, maar met een goede strategie niet onmogelijk weten we uit eerdere campagnes. We splitsen de doelgroep op en creëren content voor professionals:

  • Werkzaam in het ziekenhuis;
  • Werkzaam in huisartsenpraktijken;
  • Werkzaam in zorginstellingen/tehuizen.

De dienstverlening van Mediq is voor alle drie relevant, maar ze kennen verschillende uitdagingen tijdens werk. We ontwikkelen daarom samen met Shoq verschillende contentformats die inspelen op de urgente behoefte van tijdsbesparing, met o.a. een algemene merkvideo en productvideo’s voor het huisartsenportaal, voorschrijfportaal, WeSense en Wondregie.

Oplossing & implementatie

Voor het genereren van bekendheid en enthousiasme zetten we LinkedIn, Quantcast en Adcombi in en voor het creëren van interactie gebruiken we LinkedIn en Meta. Om te zorgen dat video’s bij de juiste doelgroep komen identificeren we 1.500 locaties opgesplitst in vier lijsten: zorginstellingen, ziekenhuizen, huisartspraktijken en thuiszorglocaties. Hiermee verrijken we doelgroepsegmenten in LinkedIn en Quancast op locatie, werkgever en functietitel. Zo tonen we de correcte productvideo’s aan de doelgroepen nadat zij in contact zijn geweest met de algemene merkvideo.

Vanwege AVG-restricties is remarketing geen optie. Door samen te werken met het legal team van Mediq en Quantcast vinden we een oplossing. Met AI richten we ons op het bouwen van realtime profielen van potentiële klanten en hun digitale voetafdruk. Hoe langer de campagne draait, hoe effectiever het model wordt. Deze AI-data gebruiken we ook voor het aansturen van Google en Meta.

Resultaten

KPI Resultaat V.s. doelstelling/prognose
Quality visits 4.928 +23%
Sessies 13.386 +12%
Impressies 2,3 miljoen +28%
Uitkijkratio 27% +42%

Thomas van der Wekken | Digital Consultant | SEA

Thomas is als SEA-specialist onmisbaar voor ons en voor veel van onze opdrachtgevers.

Beste branding campagne

Deze case won in de categorie Beste branding campagne bij de Dutch Search Awards 2023.